Netanyahu under press

USAs utenriksminister Hillary Clinton og FNs generalsekretær Ban Ki-moon krever at Israels regjering overfører PAs skatteinntekter umiddelbart.
FNs generalsekretær Ban Ki-moon.
FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

Etter at PA oppnådde fullt medlemskap i FN-organet UNESCO, har Israel stanset ubetalinger av de 650 millioner skattekronene de årlig samler inn på vegne av de palestinske selvstyremyndighetene. Selv om statsminister Benjamin Netanyahu ønsker å oppheve pengefrysen, har han ikke flertall i regjeringsledelsen.

Press fra Clinton
Mandag natt skal Netanyahu ha blitt oppringt av USAs utenriksminister Hillary Clinton, skriver Ha’aretz. Hun skal ha lagt press på statsministeren og krevd at pengene blir frigjort. Amerikanske og israelske kilder sier Clinton bestemte seg for å ringe ham, etter at en rekke diplomatiske beskjeder som var oversendt til Netanyahu ikke hadde gitt noen ønsket respons.

Statsministerens kontor bekrefter samtalen  mellom dem, men hevder de kun snakket om Iran-sanksjonene.

Generalsekretær på telefonen
Dagen etter ble Netanyahu oppringt på nytt av en bekymret verdensleder, denne gangen av FNs generalsekretær Ban Ki-moon. Det bekreftet hans talsmann Martin Nesirky under en pressekonferanse.

– Generalsekretæren ba statsminister Netanyahu om å gjenoppta overføringene av palestinske skattepenger umiddelbart, i samsvar med Israels juridiske forpliktelser. Han uttrykte også sin bekymring for Israels planer om ny byggeaktivitet i bosetningene, inkludert Øst-Jerusalem.

– Det undergraver den pågående fredsinnsatsen og bryter internasjonal lov, sa Ki-moon.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise