Netanyahu under press

USAs utenriksminister Hillary Clinton og FNs generalsekretær Ban Ki-moon krever at Israels regjering overfører PAs skatteinntekter umiddelbart.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon.
FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

Etter at PA oppnådde fullt medlemskap i FN-organet UNESCO, har Israel stanset ubetalinger av de 650 millioner skattekronene de årlig samler inn på vegne av de palestinske selvstyremyndighetene. Selv om statsminister Benjamin Netanyahu ønsker å oppheve pengefrysen, har han ikke flertall i regjeringsledelsen.

Press fra Clinton
Mandag natt skal Netanyahu ha blitt oppringt av USAs utenriksminister Hillary Clinton, skriver Ha’aretz. Hun skal ha lagt press på statsministeren og krevd at pengene blir frigjort. Amerikanske og israelske kilder sier Clinton bestemte seg for å ringe ham, etter at en rekke diplomatiske beskjeder som var oversendt til Netanyahu ikke hadde gitt noen ønsket respons.

Statsministerens kontor bekrefter samtalen  mellom dem, men hevder de kun snakket om Iran-sanksjonene.

Generalsekretær på telefonen
Dagen etter ble Netanyahu oppringt på nytt av en bekymret verdensleder, denne gangen av FNs generalsekretær Ban Ki-moon. Det bekreftet hans talsmann Martin Nesirky under en pressekonferanse.

– Generalsekretæren ba statsminister Netanyahu om å gjenoppta overføringene av palestinske skattepenger umiddelbart, i samsvar med Israels juridiske forpliktelser. Han uttrykte også sin bekymring for Israels planer om ny byggeaktivitet i bosetningene, inkludert Øst-Jerusalem.

– Det undergraver den pågående fredsinnsatsen og bryter internasjonal lov, sa Ki-moon.

Forrige artikkelIsrael og Iran i fokus på republikansk debatt
Neste artikkel– Israel bak Hizbollah-eksplosjon
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no