Peres i hemmelig møte med kong Abdullah

President Shimon Peres møtte kong Abdullah i Amman mandag for å diskutere relasjonen mellom Israel og Jordan.
President Shimon Peres har ikke kommentert sitt besøk i Jordan. Foto: World Economic Forum

Mandag reiste president Shimon Peres på hemmelig besøk til Jordan for å møte kong Abdullah II, avslører det statlige nyhetsbyrået i Jordan. Lederne har tydeligvis ikke klart å holde møtet hemmelig særlig lenge.

Kong Abdullah II Ibn Al Hussein er redd for at Jordan kan bli oppfattet som palestinernes stat, som følge av den manglende framgangen i fredsprosessen mellom PA og Israel. Foto: Andy Mettler, Swiss Image.

Forholdet mellom Israel og Jordan har forverret seg de siste årene, etter at fredsforhandlingene mellom Israel og PA har stanset opp. Abdullah krevde overfor Peres at Israel avbryter sine «ensidige tiltak» mot palestinerne, som å holde tilbake PAs skatteinntekter.

Den diplomatiske prosessen stod derfor høyt på agendaen da de to samtalte seg i mellom. Kongen informerte også Israels president om sin tur til Ramallah forrige uke. Han uttrykte også sin frykt for at Jordan kan bli oppfattet som palestinernes stat, med sin palestinske majoritet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise