Gilad Shalit sultestreiket

Hamas var villig til å inngå betydelige kompromisser i fangeutvekslingsavtalen med Israel, fordi de fryktet for IDF-soldatens liv.
Gilad Shalit ble tatt imot av statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarssjef Benny Gantz etter hjemkomst til Israel. (Foto: IDF)
Gilad Shalit ble tatt imot av statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarssjef Benny Gantz etter hjemkomst til Israel. (Foto: IDF)

Yedioth Aharonoth avslører søndag at den tidligere kidnappede IDF-soldaten Gilad Shalit nektet å spise mens han satt i fangenskap på Gaza-stripen. Han skal ha blitt så dårlig at det var fare for hans eget liv.

Sultestreiken medførte at Hamas ble mer kompromissvillige i forhandlingene om en fangeutveksling med Israel, fordi de fryktet for hans liv.

– Det var ledere i Hamas som fryktet at de ekstreme forholdene de holdt Shalit under, betydde at de ikke kunne tilby ham den hjelpen han trengte og at han dermed ville dø, sier en etterretningskilde til den israelske storavisen.

Videre avslører de at Shalit ble skadet av granatsplinter da han ble kidnappet, splinter som var nære ved å ødelegge de vitale organene hans. Men skadene leget seg over tid. Ellers ble han ikke fysisk misbrukt under fangenskap, bortsett fra at han ble utsatt for slag ved enkelte anledninger.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise