Gilad Shalit sultestreiket

Hamas var villig til å inngå betydelige kompromisser i fangeutvekslingsavtalen med Israel, fordi de fryktet for IDF-soldatens liv.

Gilad Shalit ble tatt imot av statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarssjef Benny Gantz etter hjemkomst til Israel. (Foto: IDF)
Gilad Shalit ble tatt imot av statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarssjef Benny Gantz etter hjemkomst til Israel. (Foto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Yedioth Aharonoth avslører søndag at den tidligere kidnappede IDF-soldaten Gilad Shalit nektet å spise mens han satt i fangenskap på Gaza-stripen. Han skal ha blitt så dårlig at det var fare for hans eget liv.

Sultestreiken medførte at Hamas ble mer kompromissvillige i forhandlingene om en fangeutveksling med Israel, fordi de fryktet for hans liv.

– Det var ledere i Hamas som fryktet at de ekstreme forholdene de holdt Shalit under, betydde at de ikke kunne tilby ham den hjelpen han trengte og at han dermed ville dø, sier en etterretningskilde til den israelske storavisen.

Videre avslører de at Shalit ble skadet av granatsplinter da han ble kidnappet, splinter som var nære ved å ødelegge de vitale organene hans. Men skadene leget seg over tid. Ellers ble han ikke fysisk misbrukt under fangenskap, bortsett fra at han ble utsatt for slag ved enkelte anledninger.

Forrige artikkelArendal Frikirke bryter med Kirkens Nødhjelp
Neste artikkelRegjeringen reagerer på Clinton-uttalelser
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no