Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Har ingen tro på samtaler

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman. (Foto: Michael Thaidigsmann)
Israels utenriksminister Avigdor Lieberman. (Foto: Michael Thaidigsmann)
- Palestinerne ble dratt inn i fredsforhandlingene mot sin vilje og ønsker ikke fred, sa utenriksminister Avigdor Lieberman mandag.

For andre gang på én uke møttes en israelsk og palestinsk utsending i Jordans hovedstad Amman mandag.

Samme dag kom Israels utenriksminister Avigdor Lieberman med sterk kritikk av palestinernes holdning til fredsforhandlinger i Knessets utenriks- og forsvarskomite.

– Når det gjelder palestinerne, ble de dratt inn i forhandlingene i Jordan mot sin vilje. De ønsker å fortsette med møtene i Jordan inntil 26.januar, og så kommer de igjen til å storme sikkerhetsrådet [i FN] og krigsdomstolen i Haag, sa han til komiteen.

I følge Lieberman er palestinerne interesserte i å «internasjonalisere den israelsk-palestinske konflikten». Han sa også at palestinerne bruker denne muligheten til å «forberede unnskyldninger og gi ansvaret for at samtalene mislykkes til Israel».

Knesset-medlem Benjamin Ben-Eliezer foreslo at Israel bør komme palestinerne i møte, med såkalte goodwill-tiltak, slik at verden ikke kan skylde på Israel hvis samtalene ikke fører fram. Lieberman benektet at Israel blir mer og mer isolert politisk.

– Fakta er at vi har ikke kapasitet til å etterkomme all etterspørsel fra høyt rangerte statsansatte om å få komme til Israel, sa Lieberman.

Utenriksministeren tror ikke det finnes en nærliggende løsning på konflikten.

– Alle som snakker om et politisk gjennombrudd med palestinerne har ikke peiling på hva de snakker om. Nøkkelordet er å administrere den israelsk-palestinske konflikten, sa han.

Lieberman påpekte også at en fredsavtale må omfatte de arabiske statsborgerne i Israel, blant annet for å hindre at disse framsetter nye krav etter at en avtale med Ramallah er undertegnet.

– Enhver fremtidig avtale med palestinerne må også vurdere spørsmålet om arabiske israelere, eller ville det være et politisk selvmord, sa Lieberman.

Utenriksministeren berørte også det iranske atomprogrammet i møtet.

– I dag vet alle i det internasjonale miljøet at den eneste måten å stoppe programmet på, er gjennom virkelige sanksjoner mot sentralbanken og oljeindustrien, sa Lieberman.

 



Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart