Har ingen tro på samtaler

- Palestinerne ble dratt inn i fredsforhandlingene mot sin vilje og ønsker ikke fred, sa utenriksminister Avigdor Lieberman mandag.
Israels utenriksminister Avigdor Lieberman. (Foto: Michael Thaidigsmann)
Israels utenriksminister Avigdor Lieberman. (Foto: Michael Thaidigsmann)

For andre gang på én uke møttes en israelsk og palestinsk utsending i Jordans hovedstad Amman mandag.

Samme dag kom Israels utenriksminister Avigdor Lieberman med sterk kritikk av palestinernes holdning til fredsforhandlinger i Knessets utenriks- og forsvarskomite.

– Når det gjelder palestinerne, ble de dratt inn i forhandlingene i Jordan mot sin vilje. De ønsker å fortsette med møtene i Jordan inntil 26.januar, og så kommer de igjen til å storme sikkerhetsrådet [i FN] og krigsdomstolen i Haag, sa han til komiteen.

I følge Lieberman er palestinerne interesserte i å «internasjonalisere den israelsk-palestinske konflikten». Han sa også at palestinerne bruker denne muligheten til å «forberede unnskyldninger og gi ansvaret for at samtalene mislykkes til Israel».

Knesset-medlem Benjamin Ben-Eliezer foreslo at Israel bør komme palestinerne i møte, med såkalte goodwill-tiltak, slik at verden ikke kan skylde på Israel hvis samtalene ikke fører fram. Lieberman benektet at Israel blir mer og mer isolert politisk.

– Fakta er at vi har ikke kapasitet til å etterkomme all etterspørsel fra høyt rangerte statsansatte om å få komme til Israel, sa Lieberman.

Utenriksministeren tror ikke det finnes en nærliggende løsning på konflikten.

– Alle som snakker om et politisk gjennombrudd med palestinerne har ikke peiling på hva de snakker om. Nøkkelordet er å administrere den israelsk-palestinske konflikten, sa han.

Lieberman påpekte også at en fredsavtale må omfatte de arabiske statsborgerne i Israel, blant annet for å hindre at disse framsetter nye krav etter at en avtale med Ramallah er undertegnet.

– Enhver fremtidig avtale med palestinerne må også vurdere spørsmålet om arabiske israelere, eller ville det være et politisk selvmord, sa Lieberman.

Utenriksministeren berørte også det iranske atomprogrammet i møtet.

– I dag vet alle i det internasjonale miljøet at den eneste måten å stoppe programmet på, er gjennom virkelige sanksjoner mot sentralbanken og oljeindustrien, sa Lieberman.

 ---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise