Leder i Egypt-brorskap sier de anerkjenner fred med Israel

Amr Darrag, en lokal byleder fra Det muslimske brorskapet, hevder de er “det eneste partiet i Egypt” som anerkjenner fredsavtalen med Israel.

Et telt satt opp utenfor parlamentsbygningen i Kairo, under den egyptiske revolusjonen. (Foto: Omar Robert Hamilton)
Et telt satt opp utenfor parlamentsbygningen i Kairo, under den egyptiske revolusjonen. (Foto: Omar Robert Hamilton)

Det muslimske brorskapets politiske parti i Egypt, Partiet for frihet og rettferdighet, vil opprettholde fredsavtalen mellom hjemlandet og Israel. Det hevder lokallederen i Giza, Amr Darrag.

Han understreker at Israel likevel må vende seg til en ny situasjon: Fra nå av må de stå ansvarlig for hele Egypt, ikke bare en enkelt leder slik det var under Hosi Mubarak.

Darrag mener brorskapet kun støtter opp om folkemeningen, siden en ny undersøkelse viser at flertallet av befolkningen i Egypt ønsker en slik avtale.

– Vi er det eneste partiet i Egypt som anerkjenner fredsavtalen med Israel, sier han.

Motstridende kommentarer har tidligere kommet fra enkelte av partiets medlemmer i nasjonalforsamlingen, der Partiet for frihet og rettferdighet har 43 prosent av setene.

Forrige artikkelKritikk av regjeringen i sentralbankens årsrapport
Neste artikkelIDF i full beredskap også i ferien
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no