Canada vil ha rolle i fredsforhandlinger

Israels president Shimon Peres tror Ottawa kan spille en rolle i fredsprosessen med palestinerne.

Canadas statsminister Stephen Harper ønsker å bidra ytterligere i fredsprosessen mellom Israel og palestinerne. (Foto: Remy Steinegger, swiss-image.ch)
Canadas statsminister Stephen Harper ønsker å bidra ytterligere i fredsprosessen mellom Israel og palestinerne. (Foto: Remy Steinegger, swiss-image.ch)

Mange israelere mener at Canada for øyeblikket er en av de mest Israel-vennlige statene i verden. Landets konservative regjering mistet for to år siden en plass i FNs sikkerhetsråd som følge av sitt sterke Israel-engasjement, men har ikke bøyd av fra sin politiske retning siden.

Derfor er det nok en gledelig nyhet for israelere flest at canadarne ønsker seg en større rolle i fredsprosessen med palestinerne.

Kan bli invitert
President i Jødisk verdenskongress, Ron Lauder, har uttalt at han tror Canada vil få en ny rolle ved siden av USA.

– Jeg tror at i løpet av de kommende månedene, kan Canada spille en rolle. Og jeg tror de vil bli invitert til å spille en rolle, skal Lauder ha sagt tidligere denne uken.

– Canada en brobyggernasjon
Det samme uttalte Israels president Shimon Peres da han for et par uker siden var på statsbesøk i landet, for å møte blant andre statsminister Stephen Harper.

– Canada, etter definisjon og handling, er en brobyggernasjon. Canadere ønsker ikke sammenstøt, men de ser etter måter å avdempe sammenstøt på, sa Peres i et intervju med den canadiske fjernsynskanalen Global News.

Forrige artikkelTidligere israelsk minister død
Neste artikkel– Tsjekkia er vår beste venn i Europa
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -