– Frys byggingen i bosetningene, men bare etter at Abbas kommer til forhandlinger

Den amerikansk-jødiske advokaten Alan Dershowitz mener statsminister Benjamin Netanyahu med sin store koalisjonsregjering har gode muligheter for å kunne sikre en fredsavtale.

Professor Alan Dershowitz i intervju med MIFF i mars 2011.
Professor Alan Dershowitz i intervju med MIFF i mars 2011.

Jusprofessoren på Harvard University ønsker å se den israelske regjeringen innføre byggestans i bosetningene på Vestbredden, slik at forhandlingene med palestinerne kan komme i gang igjen. Det skriver Dershowitz i en kronikk i Wall Street Journal søndag.

– Nå som Israel har en bred og sikker nasjonal samlingsregjering, er tiden moden for at regjeringen gir et modig fredstilbud til de palestinske myndighetene, hevder han.

Krav for byggestans
Dershowitz mener at Israel ikke bør innføre byggestans før PA har satt seg ved forhandlingsbordet igjen, slik at ikke samme feil skal gjentas som i 2009. Samtidig mener han byggestansen bør oppheves, straks samtalene ikke lenger føres “i god tro”.

Et slikt forslag mener han ikke ville gi palestinerne noen som helst unnskyldninger for å “kunne avslå et israelsk tilbud om å forsøke å løse konflikten”.

Se MIFFs intervju med Dershowitz fra 2011 her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6lAtVbKmfHg&feature=g-user-u[/youtube]

Forrige artikkelFikk ti år for blasfemisk Twitter-melding
Neste artikkel– Vest-Europa misforstår Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no