– Frys byggingen i bosetningene, men bare etter at Abbas kommer til forhandlinger

Den amerikansk-jødiske advokaten Alan Dershowitz mener statsminister Benjamin Netanyahu med sin store koalisjonsregjering har gode muligheter for å kunne sikre en fredsavtale.
Professor Alan Dershowitz i intervju med MIFF i mars 2011.
Professor Alan Dershowitz i intervju med MIFF i mars 2011.

Jusprofessoren på Harvard University ønsker å se den israelske regjeringen innføre byggestans i bosetningene på Vestbredden, slik at forhandlingene med palestinerne kan komme i gang igjen. Det skriver Dershowitz i en kronikk i Wall Street Journal søndag.

– Nå som Israel har en bred og sikker nasjonal samlingsregjering, er tiden moden for at regjeringen gir et modig fredstilbud til de palestinske myndighetene, hevder han.

Krav for byggestans
Dershowitz mener at Israel ikke bør innføre byggestans før PA har satt seg ved forhandlingsbordet igjen, slik at ikke samme feil skal gjentas som i 2009. Samtidig mener han byggestansen bør oppheves, straks samtalene ikke lenger føres «i god tro».

Et slikt forslag mener han ikke ville gi palestinerne noen som helst unnskyldninger for å «kunne avslå et israelsk tilbud om å forsøke å løse konflikten».

Se MIFFs intervju med Dershowitz fra 2011 her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6lAtVbKmfHg&feature=g-user-u[/youtube]

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise