Ny egyptisk ambassadør på plass i Israel

Egypts nye ambassadør i Israel, Aref Salem, sier han bringer med seg “et budskap om fred” til sitt naboland i nord. Jordan har også fått på plass en ny diplomatisk utsending i Israel.

Egypts flagg. (Foto: Wikimedia Commons)
Egypts flagg. (Foto: Wikimedia Commons)

– Jeg kommer med et budskap om fred og for å bekrefte at vi virkelig arbeider for gjensidig tillit og åpenhet. Vi er forpliktet på de avtalene vi har undertegnet med Israel og vi er også forpliktet på fredsavtalen med Israel, sa Aref Salem da han møtte president Shimon Peres onsdag.

Som vanlig er i diplomatiets verden, må statsoverhodet i landet der en ambassadør skal tjenestegjøre offisielt gi akkreditering. Det var av den årsak Salem avla presidentboligen i Jerusalem et besøk.

Jordans nye ambassadør, Walid Obeidat, var også til stede under markeringen. Jordanske myndigheter har forsøkt å markere at dette ikke utgjør et skifte til det bedre i forholdet mellom landene, som de siste årene har forverret seg betraktelig. Men president Peres mener ansettelsene myndighetene i Kairo og Amman har gjort er viktige.

– De normale relasjonene mellom landene vil fortsette å utgjøre et essensielt bidrag til regional stabilitet og fremme av fred i Midtøsten, sa han under møtet.

Forrige artikkelStor felles militærøvelse i Israel
Neste artikkelLyst på ny sykkel til 200 kroner?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -