Ny egyptisk ambassadør på plass i Israel

Egypts nye ambassadør i Israel, Aref Salem, sier han bringer med seg "et budskap om fred" til sitt naboland i nord. Jordan har også fått på plass en ny diplomatisk utsending i Israel.
Egypts flagg. (Foto: Wikimedia Commons)
Egypts flagg. (Foto: Wikimedia Commons)

– Jeg kommer med et budskap om fred og for å bekrefte at vi virkelig arbeider for gjensidig tillit og åpenhet. Vi er forpliktet på de avtalene vi har undertegnet med Israel og vi er også forpliktet på fredsavtalen med Israel, sa Aref Salem da han møtte president Shimon Peres onsdag.

Som vanlig er i diplomatiets verden, må statsoverhodet i landet der en ambassadør skal tjenestegjøre offisielt gi akkreditering. Det var av den årsak Salem avla presidentboligen i Jerusalem et besøk.

Jordans nye ambassadør, Walid Obeidat, var også til stede under markeringen. Jordanske myndigheter har forsøkt å markere at dette ikke utgjør et skifte til det bedre i forholdet mellom landene, som de siste årene har forverret seg betraktelig. Men president Peres mener ansettelsene myndighetene i Kairo og Amman har gjort er viktige.

– De normale relasjonene mellom landene vil fortsette å utgjøre et essensielt bidrag til regional stabilitet og fremme av fred i Midtøsten, sa han under møtet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise