Xi: – Få fart igjen på fredsprosessen

Kinas president Xi Jinping (bildet) ber Israel og palestinske selvstyremyndigheter få igang fredsprosessen igjen.

Kinas president Xi Jinping (Foto: Kinas kommunistparti, flickr.com)
Kinas president Xi Jinping (Foto: Kinas kommunistparti, flickr.com)

For få dager siden sa Kinas president til sin palestinske kollega Mahmoud Abbas at han må få fart få fredsprosessen. Torsdag var det Israels statsminister Benjamin Netanyahus tur til å motta budskapet fra Xi Jinping, da de to møttes i Beijing, melder Yedioth Aharonoth.

Overfor begge parter tilbød Jinping en større kinesisk rolle i fredsprosessen, dersom partene ønsker det. I lengre tid har Beijing forsøkt å øke sin innflytelse i fredsprosessen etter mange års lav profil og samarbeider nå på mange områder med USA for å få igang igjen forhandlingene.

– Jeg håper at begge sider kan gjøre de praktiske tiltak som er nødvendig for å gradvis bygge gjensidig tillit, for å restarte fredsprosessen så snart som mulig og oppnå en framgang med substans. Kun ved å beskytte de legitime rettighetene og interessene til alle land og ved å ha respekt for hverandres anliggender, kan det finne sted en virkelig oppnåelse av fred og stabilitet, skal Xi Jinping ha sagt.

Forrige artikkelMazor på plass i Malmö
Neste artikkelMalkis drapsmann får 9.000 kroner i måneden, og belønningen er finansiert av Norge
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no