Xi: – Få fart igjen på fredsprosessen

Kinas president Xi Jinping (bildet) ber Israel og palestinske selvstyremyndigheter få igang fredsprosessen igjen.
Kinas president Xi Jinping (Foto: Kinas kommunistparti, flickr.com)
Kinas president Xi Jinping (Foto: Kinas kommunistparti, flickr.com)

For få dager siden sa Kinas president til sin palestinske kollega Mahmoud Abbas at han må få fart få fredsprosessen. Torsdag var det Israels statsminister Benjamin Netanyahus tur til å motta budskapet fra Xi Jinping, da de to møttes i Beijing, melder Yedioth Aharonoth.

Overfor begge parter tilbød Jinping en større kinesisk rolle i fredsprosessen, dersom partene ønsker det. I lengre tid har Beijing forsøkt å øke sin innflytelse i fredsprosessen etter mange års lav profil og samarbeider nå på mange områder med USA for å få igang igjen forhandlingene.

– Jeg håper at begge sider kan gjøre de praktiske tiltak som er nødvendig for å gradvis bygge gjensidig tillit, for å restarte fredsprosessen så snart som mulig og oppnå en framgang med substans. Kun ved å beskytte de legitime rettighetene og interessene til alle land og ved å ha respekt for hverandres anliggender, kan det finne sted en virkelig oppnåelse av fred og stabilitet, skal Xi Jinping ha sagt.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise