Netanyahu: – Israel ønsker ikke en énstatsløsning

Statsminister Benjamin Netanyahu ser ingen andre løsninger enn forhandlinger om to stater for to folk. - Alternativet er en énstatsløsning, som Israel ikke ønsker, sier han.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)

Statsminister Benjamin Netanyahu møtte mandag Knessets utenriks- og forsvarskomité. Noen av hans uttalelser i det lukkede møtet ble siden delt ut til reportere.

– Vi ser etter en åpning for forhandlinger hvor en demilitarisert palestinsk stat som anerkjenner den jødiske stat kommer på plass, sa Netanyahu.

Dersom forhandlinger kommer i gang, fortsatte statsministeren, «vil de bli langvarige og tøffe, men alternativet Israel står overfor er en énstatsløsning [binational state], som Israel ikke ønsker».

Netanyahu avviste medierapporter som sier at Israel har gjennomført en de-facto byggestans de siste månedene.

– Bygging i Judea og Samaria [Vestbredden] vil fortsette. Det fortsetter ennå i dag, men vi må forstå det som skjer rundt oss. Vi må være smarte, ikke bare ha rett. Bygging i de store bosetningsblokkene endrer ikke fundamentalt vår mulighet til å nå en avtale, og det avgjørende spørsmål er hvorvidt det er vilje på den andre siden å akseptere en jødisk stat, sa Netanyahu.

I et møte med Likud-politikere kommenterte også statsministeren ryktene om en byggestans.

– Bygging i Jerusalem vil fortsette uavhengig av forhandlinger med palestinerne, sa Netanyahu. Han understreket også at USA ikke har kommet med noe krav om å stanse bygging øst for den grønne linje.

Avigdor Lieberman, lederen i Knessets utenriks- og forsvarskomité, sier godkjennelse for nye byggeprosjekter i Øst-Jerusalem er blitt «utsatt» de siste månedene som et «midlertidig tiltak». Hensikten er å gjøre det lettere for USAs utenriksminister John Kerry å få i gang forhandlinger mellom Israel og de palestinske selvstyremyndighetene.

Kilde: Israel Hayom 11. juni 2013.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise