Ban ba partene om å ikke undergrave forhandlingene

FNs generalsekretær Ban Ki-moon besøkte Vestbredden og Jerusalem torsdag og fredag. Målet var å legge sin diplomatiske tyngde inn i forhandlingene som pågår mellom Israel og PA.
Møte mellom FNs generalsekretær Ban Ki-moon og Israels president Shimon Peres i 2010 (Foto: Mark Garten, UN Photo)
Møte mellom FNs generalsekretær Ban Ki-moon og Israels president Shimon Peres i 2010 (Foto: Mark Garten, UN Photo)

Ban Ki-moon har brukt to dager i Midtøsten for å oppfordre partene til å ta forhandlingene alvorlig. Jerusalem Post opplyser at han onsdag besøkte PA-president Mahmoud Abbas på Vestbredden, mens han på fredag møtte Israels president Shimon Peres i Jerusalem.

De to sistnevnte hadde en pressekonferanse straks etter samtalene. Her oppfordret Ban begge parter til å ikke gjøre noe som provoserer den andre parten og slik undergrave forhandlingene. Han sa at Israel har “legitime sikkerhetskrav” og at landet har mye å bidra med regionalt og internasjonalt. Men for at disse tingene skal komme på plass “trenger vi fred”, sa han.

En stat som har hatt en sentral meklerrolle fram til forhandlingene startet, er nabolandet Jordan. Da prins Hassan bin Talal møtte Meretz-leder Zahava Gal-On på onsdag, forklarte han at jordanerne nå føler seg utelatt. Deres oppfatning er at USA og EU ser på forhandlingsspørsmålet som en sak mellom to sider, mens det i virkeligheten er et regionalt problem, melder Times of Israel.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise