Abbas krever byggestans og løslatelse av flere fanger

PA-president Mahmoud Abbas setter betingelser for å fortsette forhandlinger med Israel etter at den avtalte forhandlingsperioden løper ut 29. april. - Det er uaktuelt, svarer Yuval Steinitz i den israelske regjeringen.
Mahmoud Abbas hyllet nazi-støttespilleren Hajj Muhammad Amin Al-Husseini i sin tv-sendte tale under Fatah-jubileet i januar 2013.
Mahmoud Abbas hyllet nazi-støttespilleren Hajj Muhammad Amin Al-Husseini i sin tv-sendte tale under Fatah-jubileet i januar 2013.

Mandag 3. mars hadde PA-president Mahmoud Abbas besøk av det israelske Knesset-medlemmet Zehava Gal-On, leder av det venstreorienterte partiet Meretz.

– Den eneste sjansen for at vi vil gå med på å utvide perioden for forhandlinger [etter 29. april] er om Netanyahu erklærer en byggestans og løslater mer fanger, sa Abbas, ifølge Jerusalem Post.

Abbas kom med dette signalet samme dag som Israels statsminister Benjamin Netanyahu møtte USAs president Barack Obama i Det hvite hus. Abbas skal etter planen komme til Det hvite hus 17. mars.

I samtalen med Gal-On avviste Abbas at han krever «rett til å vende tilbake» for fem millioner palestinere.

– Jeg ønsker ikke å ødelegge Israel og ingen flyktninger vil vende tilbake til Israel uten at Israel tillater det, sa han.

– Jeg forventer at Israel bestemmer seg for et tall for antall flyktninger de vil integrere hvert år, la han til. Kravet om «rett til å vende tilbake» har tidligere veltet forhandlinger mellom Israel og palestinerne.

 

Avviser byggestans

Yuval Steinitz, statsråd i Netanyahus regjering, avviser kravene som Abbas kommer med for å forlenge forhandlingene.

– Det er uaktuelt, sier Steinitz til Israel Radio.

Steinitz, som er med statsministeren på hans besøk i USA, sier Israel får stor forståelse for sin posisjon i forhandlingene fra lederne i den amerikanske Kongressen.

– Lederne både i Senatet og Representantenes hus forstår at hovedhindringen for fred er at palestinerne avviser det jødiske folkets rett til deres egen stat, sier Steinitz.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise