Liten tro på fredsavtale

USAs utenriksminister sammen med hver av partenes forhandlingsledere, Saeb Erekat og Tzipi Livni, i starten av de pågående forhandlingene. Foto: U.S. State Department / Flickr.com.
USAs utenriksminister sammen med hver av partenes forhandlingsledere, Saeb Erekat og Tzipi Livni, i starten av de pågående forhandlingene. Foto: U.S. State Department / Flickr.com.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

87 prosent av israelerne sier de tror sjansene er små for at det blir inngått en rammeavtale for videre forhandlinger med palestinerne i løpet av de neste månedene, ifølge en fersk undersøkelse fra Israel Democracy Institute og universitetet i Tel Aviv.

Blant den jødiske befolkningen i Israel er det 92 prosent som mener sjansene for en slik avtale er små. 7 prosent av de israelske jødene sier de tror det er store sjanser for at man når en rammeavtale.

Optimismen er noe større blant den arabiske delen av Israels befolkning. Der er det 62 prosent som sier mulighetene er små, mens 35 prosent tror man vil lykkes med å inngå en rammeavtale.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om troen på å lykkes i øyeblikket er liten, sier likevel 65 prosent av Israels befolkning at de støtter en fortsettelse av forhandlingene. 62 prosent av den jødiske befolkningen oppgir dette standpunktet, og 80 prosent av den arabiske befolkningen.

Dataene for undersøkelsen som ble lansert i dag, tirsdag 8. april, ble samlet inn søndag og mandag for en uke siden, det vil si like før Mahmoud Abbas sendte søknader om medlemskap til 15 FN-organisasjoner og satte en rekke nye krav for at de palestinske selvstyremyndighetene skulle fortsette sin deltakelse i de avtalte forhandlingene.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag