Liten tro på fredsavtale

Nesten ni av ti israelere har liten tro på at man vil komme noen vei i den pågående runden med fredssamtaler. Likevel mener to av tre israelere at forhandlingene bør fortsette.

USAs utenriksminister sammen med hver av partenes forhandlingsledere, Saeb Erekat og Tzipi Livni, i starten av de pågående forhandlingene. Foto: U.S. State Department / Flickr.com.
USAs utenriksminister sammen med hver av partenes forhandlingsledere, Saeb Erekat og Tzipi Livni, i starten av de pågående forhandlingene. Foto: U.S. State Department / Flickr.com.

87 prosent av israelerne sier de tror sjansene er små for at det blir inngått en rammeavtale for videre forhandlinger med palestinerne i løpet av de neste månedene, ifølge en fersk undersøkelse fra Israel Democracy Institute og universitetet i Tel Aviv.

Blant den jødiske befolkningen i Israel er det 92 prosent som mener sjansene for en slik avtale er små. 7 prosent av de israelske jødene sier de tror det er store sjanser for at man når en rammeavtale.

Optimismen er noe større blant den arabiske delen av Israels befolkning. Der er det 62 prosent som sier mulighetene er små, mens 35 prosent tror man vil lykkes med å inngå en rammeavtale.

Selv om troen på å lykkes i øyeblikket er liten, sier likevel 65 prosent av Israels befolkning at de støtter en fortsettelse av forhandlingene. 62 prosent av den jødiske befolkningen oppgir dette standpunktet, og 80 prosent av den arabiske befolkningen.

Dataene for undersøkelsen som ble lansert i dag, tirsdag 8. april, ble samlet inn søndag og mandag for en uke siden, det vil si like før Mahmoud Abbas sendte søknader om medlemskap til 15 FN-organisasjoner og satte en rekke nye krav for at de palestinske selvstyremyndighetene skulle fortsette sin deltakelse i de avtalte forhandlingene.

Forrige artikkel– Vi har ikke lagt fra oss geværene
Neste artikkelHizbollah bombet israelsk patrulje
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/