Reagerer sterkt mot FNs menneskerettighetsråd

”Rådets avgjørelse bør avvises av anstendige mennesker overalt”, skriver det israelske Utenriksdepartementet i en pressemelding, etter at menneskerettighetsrådet onsdag gikk inn for å opprette granskning av Israels krigføring, men ikke av Hamas.

FNs menneskerettighetsråd i Geneve. (Illustrasjonsfoto: FN)
FNs menneskerettighetsråd i Geneve. (Illustrasjonsfoto: FN)

”I stedet for å granske Hamas, som begår en dobbel krigsforbrytelse ved å avfyre raketter mot israelske sivile samtidig som de skjuler seg blant palestinske sivile, vil FNs menneskerettighetsråd ha granskning av Israel, som har gått lenger enn noen andre for å holde sivile palestinere utenfor faresonen, inkludert ved å slippe flygeblader, ta telefoner og sende tekstmeldinger”, heter det i pressemeldingen.

 

– Viser Hamas at sivile skjold er effektivt

Departementet karakteriserer avgjørelsen som absurd.

”FNs menneskerettighetsråd burde igangsette en granskning av Hamas’ avgjørelser om å gjøre sykehus om til militære kommandosentraler, bruke skoler som våpenlagre, og plassere rakettavfyringsramper ved siden av lekeplasser, private boliger og moskeer”, skriver de.

”Ved ikke å fordømme Hamas’ systematiske bruk av menneskelige skjold, og ved å gi Israel skylden for de som dør som resultat av denne groteske praksisen, sender menneskerettighetsrådet et budskap til Hamas og terrororganisasjoner overalt, om at det å bruke sivile som menneskelige skjold er en effektiv strategi”.

 

– Et tegn på at vi gjør det rette

Utenriksdepartementet mener resultatet av en slik gransking som rådet har gått inn for er forutsigbart: Israel vil bli lagt skyld på, og Hamas vil i enda større grad benytte menneskelige skjold i fremtiden.

– Menneskerettighetsrådet har for lengst blitt til ”terroristenes rettighetsråd”, uttaler utenriksminister Avigdor Liberman.

– Israel vil fortsette å bekjempe terrorisme, og å kjempe mot hykleriet og antisemittismen i institusjoner som FNs menneskerettighetsråd. Når stater som Cuba, Venezuela og deres like, som ikke engang forstår begrepet ”menneskerettigheter”, stemmer mot Israel, da er det et tegn på at vi gjør de riktige tingene, mener Lieberman.

Kun USA stemte mot resolusjonen der Israel fordømmes for ”grove brudd på internasjonal lov”, forteller Times of Israel.

Forrige artikkelRivlin: – Terrorismen vil ikke overvinne oss
Neste artikkelHamas oppfordrer til ny intifada
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/