– Jeg jobber for å få i gang en virkelig fredsprosess

Statsminister Benjamin Netanyahu sier han vil unngå én stat mellom havet og elven.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Wikimedia Commons)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Wikimedia Commons)

Statsminister Benjamin Netanyahu uttalte seg om den politiske situasjonen i Israel under en pressekonferanse med Tsjekkias statsminister Bohuslav Sobotka søndag 22. mai.

– Helt fra jeg dannet regjeringen [våren 2015], sa jeg at jeg hadde planer om å utvide den. Jeg ga et tilbud til Zionist Union, og frem til nå har de ikke gitt et svar. Jeg ga også et tilbud til Avigdor Lieberman, og han svarte. Men politikken blir den samme. Regjeringens politikk er å arbeide hardt for en fredsavtale med palestinerne, en avtale som garanterer oss sikkerhet, men gjør at vi unngår én stat mellom havet og elven. Det er min innstilling. Jeg har sagt det før, og jeg gjentar nå at jeg mener det er det rette. Jeg har planer om å fortsette denne politikken, sa Netanyahu.

– Initiativene som jeg snakker om er de regionale initiativene. Det betyr å arbeide med arabiske stater for å nå fram til en virkelige avtale med palestinerne. Vi trodde alltid at det motsatte ville fungere, men i stor grad er dette dagens tilnærming. Jeg har med utholdenhet forsøkt å fremme kontakt med ulike regionale ledere. Vi har mange felles regionale interesser med arabiske stater, og  én av disse er å fremme en ekte fredsprosess mellom oss og palestinerne. Om mulig kan vi med deres hjelp rydde bort noen hindringer. Det er det jeg jobber for nå, la statsministeren til.

Forrige artikkelIsrael foran Norge i levealder
Neste artikkelSelvkjørende biler kommer til Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.