– Jeg jobber for å få i gang en virkelig fredsprosess

Statsminister Benjamin Netanyahu sier han vil unngå én stat mellom havet og elven.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Wikimedia Commons)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Wikimedia Commons)

Statsminister Benjamin Netanyahu uttalte seg om den politiske situasjonen i Israel under en pressekonferanse med Tsjekkias statsminister Bohuslav Sobotka søndag 22. mai.

– Helt fra jeg dannet regjeringen [våren 2015], sa jeg at jeg hadde planer om å utvide den. Jeg ga et tilbud til Zionist Union, og frem til nå har de ikke gitt et svar. Jeg ga også et tilbud til Avigdor Lieberman, og han svarte. Men politikken blir den samme. Regjeringens politikk er å arbeide hardt for en fredsavtale med palestinerne, en avtale som garanterer oss sikkerhet, men gjør at vi unngår én stat mellom havet og elven. Det er min innstilling. Jeg har sagt det før, og jeg gjentar nå at jeg mener det er det rette. Jeg har planer om å fortsette denne politikken, sa Netanyahu.

– Initiativene som jeg snakker om er de regionale initiativene. Det betyr å arbeide med arabiske stater for å nå fram til en virkelige avtale med palestinerne. Vi trodde alltid at det motsatte ville fungere, men i stor grad er dette dagens tilnærming. Jeg har med utholdenhet forsøkt å fremme kontakt med ulike regionale ledere. Vi har mange felles regionale interesser med arabiske stater, og  én av disse er å fremme en ekte fredsprosess mellom oss og palestinerne. Om mulig kan vi med deres hjelp rydde bort noen hindringer. Det er det jeg jobber for nå, la statsministeren til.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise