Abbas og Netanyahu vurderer Moskva-invitasjon

Russlands president Vladimir Putin skal ha invitert til fredssamtaler.
Benjamin Netanyahu og Vladimir Putin under et møte i november 2013. (Foto: Kobi Gideon, GPO)
Benjamin Netanyahu og Vladimir Putin under et møte i november 2013. (Foto: Kobi Gideon, GPO)

Israels statsminister Benjamin Netanyahu vurderer et tilbud fra Putin om at Russland blir vertskap for en ny runde med fredssamtaler mellom Israel og palestinerne, ifølge Israel Hayom.

Netanyahu og Putin skal ha snakket sammen om dette i en telefonsamtale nylig. Statsministerens kontor vil ikke kommentere saken, men høyt posisjonerte kilder sier anonymt til Israel Hayom at det ”pågår forberedende kommunikasjon” om et møte mellom Abbas og Netanyahu i Moskva.

Kilder i det palestinske lederskapet bekrefter også at det arbeides med muligheten for et slikt møte. Men en kilde fra styringskomiteen i PLO sier at den palestinske presidenten Mahmoud Abbas ikke er villig til å delta i noen forhandlinger dersom ikke Israel først går med på å fryse boligbyggingen i bosetningene på Vestbredden. Det anses ikke som sannsynlig at Israel vil akseptere en slik forhåndsbetingelse. Det ble forsøkt i 2009, men førte ikke til framgang i forhandlingssituasjonen. Israel Hayoms kilder mener det er usannsynlig at den nåværende regjeringskoalisjonen vil gå med på noe slikt. Netanyahu har en rekke ganger uttalt at han er villig til å møte Abbas når som helst, uten forhåndsbetingelser.

Det var Egypts president Abdel Fattah Al-Sisi som først snakket offentlig om det russiske initiativet, som er det hittil siste blant flere forsøk på å sette i gang en ny fredsprosess.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise