Abbas og Netanyahu vurderer Moskva-invitasjon

Russlands president Vladimir Putin skal ha invitert til fredssamtaler.

Benjamin Netanyahu og Vladimir Putin under et møte i november 2013. (Foto: Kobi Gideon, GPO)
Benjamin Netanyahu og Vladimir Putin under et møte i november 2013. (Foto: Kobi Gideon, GPO)

Israels statsminister Benjamin Netanyahu vurderer et tilbud fra Putin om at Russland blir vertskap for en ny runde med fredssamtaler mellom Israel og palestinerne, ifølge Israel Hayom.

Netanyahu og Putin skal ha snakket sammen om dette i en telefonsamtale nylig. Statsministerens kontor vil ikke kommentere saken, men høyt posisjonerte kilder sier anonymt til Israel Hayom at det ”pågår forberedende kommunikasjon” om et møte mellom Abbas og Netanyahu i Moskva.

Kilder i det palestinske lederskapet bekrefter også at det arbeides med muligheten for et slikt møte. Men en kilde fra styringskomiteen i PLO sier at den palestinske presidenten Mahmoud Abbas ikke er villig til å delta i noen forhandlinger dersom ikke Israel først går med på å fryse boligbyggingen i bosetningene på Vestbredden. Det anses ikke som sannsynlig at Israel vil akseptere en slik forhåndsbetingelse. Det ble forsøkt i 2009, men førte ikke til framgang i forhandlingssituasjonen. Israel Hayoms kilder mener det er usannsynlig at den nåværende regjeringskoalisjonen vil gå med på noe slikt. Netanyahu har en rekke ganger uttalt at han er villig til å møte Abbas når som helst, uten forhåndsbetingelser.

Det var Egypts president Abdel Fattah Al-Sisi som først snakket offentlig om det russiske initiativet, som er det hittil siste blant flere forsøk på å sette i gang en ny fredsprosess.

Forrige artikkel– Sveriges regjering står på feil side av historien og på feil side moralsk
Neste artikkelAvsløring: Norske skattekroner finansierer Israel-boikott
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/