Kona til Israels ambassadør i Chile ekskludert fra arrangement

Israels ambassadør, Eldad Hayat, møter den chilenske Høyesterettens president. (Foto: Israels ambassade i Chile, twitter)
Israels ambassadør, Eldad Hayat, møter den chilenske Høyesterettens president. (Foto: Israels ambassade i Chile, twitter)

Det diplomatiske samfunnet i Chile protesterer etter at kona til den israelske ambassadøren ikke ble invitert til et veldedighetsarrangement som organiseres hvert år av Diplomatic Spouses Club. Diplomatenes ektefeller skal holde arrangementet ved en palestinsk klubb i hovedstaden Santiago, og kunne derfor ikke invitere den israelske ambassadørens kone, Michal Hayat. Det skriver Itamar Eichner i Yedioth Aharonoth.

Kona til ambassadøren, Eldad Hayat, protesterte mot hendelsen til lederen for Diplomatic Spouses Club, og hevdet at det er et brudd på diplomatisk etikk. I tillegg mente hun at organisasjonen dermed støtter boikotten av Israel, som ledes av det store palestinske samfunnet i Chile.

– Hvis vi var blitt invitert, hadde vi gjerne deltatt, sa Michal Hayat til organisasjonens leder.

– Dere gjør dette om til et politisk arrangement. Det skal egentlig samle inn penger til nødlidende i Chile, påpekte Hayat.

Lederen for Chile Diplomatic Spouses Club unnskyldte seg, men understrekte at det er for sent å endre situasjonen, og at arrangementet kommer til å gå som planlagt, selv uten Michal Hayat.

Organisasjonen la til at noen av de andre ektefellene til diplomater hadde avlyst deres deltakelse på grunn av denne hendelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge den israelske ambassaden i Santiago har de fleste vestlige land latt være å delta i arrangementet, deriblant representanter fra USA og de fleste europeiske land. Den tyske ambassadøren og hans kone uttrykte deres kompromissløse støtte i en samtale med ambassadør Hayat. Den tyske diplomaten fortalte sin israelske kollega at han og kona har gjort deres misnøye tydelig hos lederen for Diplomatic Spouses Club.

En liknende støttende beskjed kom fra ektemannen til EUs ambassadør i Chile.

I et brev til det diplomatiske korps i landet skrev Israels ambassadør Hayat følgende:

– At vi ble utelukket fra det tradisjonelle veldedighetsarrangement, av politiske grunner, står i sterk kontrast med den aksepterte diplomatiske kutymen. De som deltar i arrangementet, gir derfor sin støtte til stygg og upassende politisering av en organisasjon som skal være apolitisk, uavhengig og uten religiøse kjennetegn.

Den israelske ambassadøren planlegger å ta opp temaet i løpet av møtet hans med dekanen av det diplomatiske korpset, Vatikanets ambassadør i Chile. Hayat har også oppdatert det israelske utenriksdepartementet om hendelsen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag