«Palestina» er blitt medlem av Interpol

Til tross for protester fra Israel og USA ble «staten palestina» medlem av Interpol.
Riyad al-Malki. (Foto: Wikimedia Commons)
Palestinernes utenriksminister, Riyad al-Malki, bor litt flere enn palestinere flest. (Foto: Wikimedia Commons)

I et diplomatisk nederlag for Israel vedtok Interpol, verdens største internasjonale politiorganisasjonen, å anerkjenne «staten palestina» som et fullverdig medlem. Det var på Interpols generalforsamling i Kina onsdag at 75 av 133 stater stemte ja til å gi palestinerne medlemskap. Avstemningen var hemmelig, skriver Times of Israel.

Israel har protestert kraftig mot at palestinerne skal bli en del av Interpol. De mener Ramallahs påståtte støtte til terrorisme vil kunne hindre, istedenfor å hjelpe, Interpols arbeid. Også USA har vært motstandere av palestinerne i Interpol.

Kort tid etter voteringen gikk den palestinske utenriksministeren, Riyad al-Maliki, ut og kunngjorde at avgjørelsen var en «seier» for det palestinske folk.

Interpol, den største internasjonale organisasjonen etter FN, gir medlemsstatene mulighet til å utveksle etterretning med hverandre. De samarbeider også mot internasjonal kriminalitet, som menneskehandel og terrorisme. Organisasjonen består nå av 192 medlemmer, etter at «Palestina» og Salomonøyene ble medlem.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise