«Palestina» er blitt medlem av Interpol

Til tross for protester fra Israel og USA ble «staten palestina» medlem av Interpol.

Riyad al-Malki. (Foto: Wikimedia Commons)
Palestinernes utenriksminister, Riyad al-Malki, bor litt flere enn palestinere flest. (Foto: Wikimedia Commons)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


I et diplomatisk nederlag for Israel vedtok Interpol, verdens største internasjonale politiorganisasjonen, å anerkjenne «staten palestina» som et fullverdig medlem. Det var på Interpols generalforsamling i Kina onsdag at 75 av 133 stater stemte ja til å gi palestinerne medlemskap. Avstemningen var hemmelig, skriver Times of Israel.

Israel har protestert kraftig mot at palestinerne skal bli en del av Interpol. De mener Ramallahs påståtte støtte til terrorisme vil kunne hindre, istedenfor å hjelpe, Interpols arbeid. Også USA har vært motstandere av palestinerne i Interpol.

Kort tid etter voteringen gikk den palestinske utenriksministeren, Riyad al-Maliki, ut og kunngjorde at avgjørelsen var en «seier» for det palestinske folk.

Interpol, den største internasjonale organisasjonen etter FN, gir medlemsstatene mulighet til å utveksle etterretning med hverandre. De samarbeider også mot internasjonal kriminalitet, som menneskehandel og terrorisme. Organisasjonen består nå av 192 medlemmer, etter at «Palestina» og Salomonøyene ble medlem.

Forrige artikkel– Det er ulogisk for den arabiske verden å boikotte Israel
Neste artikkelFatah-partiet til president Abbas hyller terroristen som drepte tre israelere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.