Prins William på historisk reise til Israel

For første gang vil en representant for den britiske kongefamilien komme på offisielt besøk.
Prins William. (Foto: Twitter)
Prins William. (Foto: Twitter)

«Hertugen av Cambridge vil besøke Israel, Jordan og de okkuperte palestinske områdene til sommeren». Det skriver Kensington Palace i en Twitter-melding i dag.

Det offisielle besøket til Israel vil bli det første fra en representant for den britiske kongefamilien siden den moderne staten Israel ble opprettet for snart 70 år siden, skriver Times of Israel.

 

«Besøket gjennomføres på forespørsel fra Hennes Majestets regjering og har blitt ønsket velkommen av israelske, jordanske og palestinske myndigheter,» heter det videre i kunngjøringen fra den kongelige residensen.

Ifølge Jerusalem Post kommenterte Israel statsminister Benjamin Netanyahu nyheten slik:

«Dette er et historisk besøk, det første i sitt slag. Han vil bli ønsket velkommen med åpne armer. Jeg har gitt ordre til utenriksdepartementet om å ta ansvar for planleggingen av besøket for å forsikre at besøket blir en suksess».

Også Israels president Reuven Rivlin hilsen nyheten med glede. I en melding på Twitter skriver han:

«Nechama [presidentens kone] og jeg ble glade da vi hørte kunngjøringen fra kongepalasset og vi ser frem til å ønske velkommen prins William, hertugen av Cambridge, på et offisielt besøk til Israel senere i år. En veldig spesiell gjest og en veldig spesiell gave til vårt syttiende år med selvstendighet.»

 

Medlemmer av kongefamilien har tidligere besøkt landet i uoffisielle sammenhenger.

I fjor kom meldinger om at prins Charles hadde planer om å besøke Israel sommeren 2017, men ifølge tabloidavisen The Sun ble planen skrinlagt av utenriksdepartementet fordi de tilsynelatende fryktet at besøket kunne skade forholdet til arabiske land.

Prins Charles deltok i begravelsene til tidligere president Shimon Peres i 2016 og tidligere statsminister Yitzhak Rabin i 1994. Besøkene ble ikke ansett for å være offisielle.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise