Prins William på historisk reise til Israel

For første gang vil en representant for den britiske kongefamilien komme på offisielt besøk.

Prins William. (Foto: Twitter)
Prins William. (Foto: Twitter)

“Hertugen av Cambridge vil besøke Israel, Jordan og de okkuperte palestinske områdene til sommeren”. Det skriver Kensington Palace i en Twitter-melding i dag.

Det offisielle besøket til Israel vil bli det første fra en representant for den britiske kongefamilien siden den moderne staten Israel ble opprettet for snart 70 år siden, skriver Times of Israel.

 

“Besøket gjennomføres på forespørsel fra Hennes Majestets regjering og har blitt ønsket velkommen av israelske, jordanske og palestinske myndigheter,” heter det videre i kunngjøringen fra den kongelige residensen.

Ifølge Jerusalem Post kommenterte Israel statsminister Benjamin Netanyahu nyheten slik:

“Dette er et historisk besøk, det første i sitt slag. Han vil bli ønsket velkommen med åpne armer. Jeg har gitt ordre til utenriksdepartementet om å ta ansvar for planleggingen av besøket for å forsikre at besøket blir en suksess”.

Også Israels president Reuven Rivlin hilsen nyheten med glede. I en melding på Twitter skriver han:

“Nechama [presidentens kone] og jeg ble glade da vi hørte kunngjøringen fra kongepalasset og vi ser frem til å ønske velkommen prins William, hertugen av Cambridge, på et offisielt besøk til Israel senere i år. En veldig spesiell gjest og en veldig spesiell gave til vårt syttiende år med selvstendighet.”

 

Medlemmer av kongefamilien har tidligere besøkt landet i uoffisielle sammenhenger.

I fjor kom meldinger om at prins Charles hadde planer om å besøke Israel sommeren 2017, men ifølge tabloidavisen The Sun ble planen skrinlagt av utenriksdepartementet fordi de tilsynelatende fryktet at besøket kunne skade forholdet til arabiske land.

Prins Charles deltok i begravelsene til tidligere president Shimon Peres i 2016 og tidligere statsminister Yitzhak Rabin i 1994. Besøkene ble ikke ansett for å være offisielle.

Forrige artikkelAvis: Trumps fredsplan kan innebære anerkjennelse av en palestinsk stat
Neste artikkelIsrael vil kutte ut kull, bensin og diesel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.