Møter Putin for niende gang på tre år

Benjamin Netanyahu drar til Moskva for å diskutere Iran og situasjonen i Syria.

Benjamin Netanyahu og kona Sara på vei inn i flyet som skal frakte dem til Russland. (Foto: Kobi Gideon/GPO)
Benjamin Netanyahu og kona Sara på vei inn i flyet som skal frakte dem til Russland. (Foto: Kobi Gideon/GPO)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Statsminister Benjamin Netanyahu startet onsdag morgen en 24 timers reise til Moskva, hvor han skal møte Russland president Vladimir Putin. Agendaen for møtet er Irans tilstedeværelse i Syria, men også Putins kommende møte med USAs president Donald Trump vil bli diskutert, skriver Jerusalem Post.

Like før avgang fra Ben Gurion-flyplass sa Netanyahu at han vil diskutere Syria, Iran og «Israels sikkerhetsbehov» med den russiske presidenten.

– Jeg setter stor pris på den fantastiske direktekontakten jeg har med president Putin. Den er veldig viktig for Israels sikkerhet, sa Netanyahu.

Det er ventet at statsministeren vil understreke Israels sterke motstand mot enhver iransk tilstedeværelse i Syria. Samtidig vil samtalene trolig fokusere mest på å forsikre om at iranske styrker, Hizbollah eller iransk-støttet milits ikke etablerer seg i Sør-Syria sammen med Bashar Assads syriske styrker.

Netanyahu skal møte Putin onsdag ettermiddag, like før semifinalen i fotball-VM i Moskva mellom England og Kroatia. Etter møtet skal statsministeren se kampen sammen med Putin. Netanyahu og kona Sara har også tatt med seg to unge kreftpasienter på turen til Russland, som skal være med på kampen.

Onsdagens møte vil bli det tredje møtet mellom Netanyahu og Putin dette året og det niende siden russiske styrker gikk inn i Syria i september 2015.

Nok en gang motbevises løgnen om at Israel isoleres i verdenssamfunnet.

Benjamin og Sara Netanyahu har tatt med seg to unge kreftpasienter til Russland, som skal være med på semifinalen i fotball-VM.
Benjamin og Sara Netanyahu har tatt med seg to unge kreftpasienter, som skal være med på semifinalen i fotball-VM.
Forrige artikkelDa et stort jordskjelv rystet Jerusalem
Neste artikkelSkjøt ned drone som kom fra Syria
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.