Møter Putin for niende gang på tre år

Benjamin Netanyahu drar til Moskva for å diskutere Iran og situasjonen i Syria.

Benjamin Netanyahu og kona Sara på vei inn i flyet som skal frakte dem til Russland. (Foto: Kobi Gideon/GPO)
Benjamin Netanyahu og kona Sara på vei inn i flyet som skal frakte dem til Russland. (Foto: Kobi Gideon/GPO)

Statsminister Benjamin Netanyahu startet onsdag morgen en 24 timers reise til Moskva, hvor han skal møte Russland president Vladimir Putin. Agendaen for møtet er Irans tilstedeværelse i Syria, men også Putins kommende møte med USAs president Donald Trump vil bli diskutert, skriver Jerusalem Post.

Like før avgang fra Ben Gurion-flyplass sa Netanyahu at han vil diskutere Syria, Iran og «Israels sikkerhetsbehov» med den russiske presidenten.

– Jeg setter stor pris på den fantastiske direktekontakten jeg har med president Putin. Den er veldig viktig for Israels sikkerhet, sa Netanyahu.

Det er ventet at statsministeren vil understreke Israels sterke motstand mot enhver iransk tilstedeværelse i Syria. Samtidig vil samtalene trolig fokusere mest på å forsikre om at iranske styrker, Hizbollah eller iransk-støttet milits ikke etablerer seg i Sør-Syria sammen med Bashar Assads syriske styrker.

Netanyahu skal møte Putin onsdag ettermiddag, like før semifinalen i fotball-VM i Moskva mellom England og Kroatia. Etter møtet skal statsministeren se kampen sammen med Putin. Netanyahu og kona Sara har også tatt med seg to unge kreftpasienter på turen til Russland, som skal være med på kampen.

Onsdagens møte vil bli det tredje møtet mellom Netanyahu og Putin dette året og det niende siden russiske styrker gikk inn i Syria i september 2015.

Nok en gang motbevises løgnen om at Israel isoleres i verdenssamfunnet.

Benjamin og Sara Netanyahu har tatt med seg to unge kreftpasienter til Russland, som skal være med på semifinalen i fotball-VM.
Benjamin og Sara Netanyahu har tatt med seg to unge kreftpasienter, som skal være med på semifinalen i fotball-VM.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise