– Neste gang er det palestinernes tur til å få noe veldig godt

USAs president Donald Trump skal presentere sin fredsplan i FNs generalforsamling 25. september, ifølge palestinske medier.
Donald Trump og Mahmoud Abbas i Det hvite hus 3. mai 2017. (Foto: Facebook)
Donald Trump og Mahmoud Abbas i Det hvite hus 3. mai 2017. (Foto: Facebook)

Tirsdag 21. august talte USAs president Donald Trump på et valgkampmøte i West Virginia.

– Jeg anerkjente Israels hovedstad og åpnet den amerikanske ambassaden i Jerusalem, sa Trump til stor applaus. En serie amerikanske presidentkandidater, inkludert Barack Obama, lovet å flytte ambassaden i sine valgkamper, men gjennomførte det ikke.

– Nå forstår jeg hvorfor mange presidenter før meg sa at de skulle gjøre det og ikke gjorde det. Jeg fikk en flom av henvendelser fra utenlandske ledere, hvert land. De sa at jeg ikke måtte gjøre det, fortalte Trump. Presidenten reagerte til slutt med å avvise nye telefonhenvendelser fra verdensledere.

– Jeg godkjente ambassadeflyttingen, og det burde vært gjort for mange år siden. Skal det noen gang bli fred med palestinerne, så var det en god ting vi gjorde. Vi tok det bort fra forhandlingsbordet. Hver gang det var fredsforhandlinger kom de aldri forbi at Jerusalem skulle være hovedstad. Så jeg sa: La oss ta det av forhandlingsbordet, sa Trump.

– Og vet dere hva: I forhandlingene vil Israel måtte betale en høyere pris, fordi de vant en veldig stor ting. Men jeg tok det av forhandlingsbordet, de kunne ikke komme forbi det.

– Det er ikke noe å forhandle om [når det gjelder Jerusalem], men de [palestinerne] vil få noe veldig godt, fordi det er deres tur neste gang. La oss se hva som skjer, sa Trump.

Ifølge den palestinske avisen Al-Quds skal Trump presentere sin fredsplan for israelere og palestinere i FNs generalforsamling 25. september, skriver Israel Hayom.

– Ingen vil være helt fornøyd med vårt forslag, men det er slik det må være dersom virkelig fred skal bli oppnådd. Fred kan bare lykkes hvis den er basert på realiteter, skrev de amerikanske forhandlingslederne på Twitter i forrige uke.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelHussaini tar feil – det var Jens Stoltenbergs dobbeltstandard som var feig
Neste artikkelHva Operasjon Dagsverk må gjøre for å få grønt lys fra MIFF
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise