Nok et muslimsk land etablerer diplomatiske bånd til Israel

Til tross for palestinske protester normaliseres forholdet til Israel.

Sara og Benjamin Netanyahu tar imot Tsjads president Idriss Déby i Jerusalem. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Benjamin Netanyahu tok imot Tsjads president Idriss Déby i Jerusalem i november. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)

Statsminister Benjamin Netanyahu reiser lørdag til Tsjad for å etablere diplomatiske bånd med det Sentral-Afrikanske landet, skriver Ha’aretz.

Dette blir første gang en israelsk statsminister besøker landet, som har en muslimsk majoritet. Landene hadde diplomatiske forbindelser tidligere, men disse ble brutt på 70-tallet. Likevel har de opprettholdt et relativt godt forhold. Nå skal de diplomatiske båndene mellom landene formaliseres.

Landets president, Idriss Déby, besøkte i november Israel som den første statslederen i landets historie. At Déby besøkte Israel og møtte israelske ledere falt det palestinske lederskapet tungt for brystet. De mener tettere samarbeid og normalisering av forholdet til Israel bryter med deklarasjoner og vedtak i Den arabiske liga og Organisasjonen for islamsk samarbeid.

Til tross for dette har Israel de siste årene fått et langt bedre og tettere forhold til en rekke arabiske og muslimske land. I oktober var Netanyahu blant annet på et overraskende besøk til Oman. Israel jobber også med å etablere diplomatiske bånd med Bahrain og Tsjads naboland Sudan.

– Det er ulogisk for den arabiske verden å boikotte Israel. Vi må finne en bedre vei, skal Bahrains kong Hamad bin Isa Al Khalifa tidligere ha uttalt.

Forrige artikkelÅrets første direktesending
Neste artikkelDen nye regjeringen vil «aktivt motarbeide økonomiske bidrag til terrorisme, inkludert fangelønn»
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.