Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Nok et muslimsk land etablerer diplomatiske bånd til Israel

Sara og Benjamin Netanyahu tar imot Tsjads president Idriss Déby i Jerusalem. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Benjamin Netanyahu tok imot Tsjads president Idriss Déby i Jerusalem i november. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Til tross for palestinske protester normaliseres forholdet til Israel.

Statsminister Benjamin Netanyahu reiser lørdag til Tsjad for å etablere diplomatiske bånd med det Sentral-Afrikanske landet, skriver Ha’aretz.

Dette blir første gang en israelsk statsminister besøker landet, som har en muslimsk majoritet. Landene hadde diplomatiske forbindelser tidligere, men disse ble brutt på 70-tallet. Likevel har de opprettholdt et relativt godt forhold. Nå skal de diplomatiske båndene mellom landene formaliseres.

Landets president, Idriss Déby, besøkte i november Israel som den første statslederen i landets historie. At Déby besøkte Israel og møtte israelske ledere falt det palestinske lederskapet tungt for brystet. De mener tettere samarbeid og normalisering av forholdet til Israel bryter med deklarasjoner og vedtak i Den arabiske liga og Organisasjonen for islamsk samarbeid.

Til tross for dette har Israel de siste årene fått et langt bedre og tettere forhold til en rekke arabiske og muslimske land. I oktober var Netanyahu blant annet på et overraskende besøk til Oman. Israel jobber også med å etablere diplomatiske bånd med Bahrain og Tsjads naboland Sudan.

– Det er ulogisk for den arabiske verden å boikotte Israel. Vi må finne en bedre vei, skal Bahrains kong Hamad bin Isa Al Khalifa tidligere ha uttalt.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart