Nok et muslimsk land etablerer diplomatiske bånd til Israel

Til tross for palestinske protester normaliseres forholdet til Israel.
Sara og Benjamin Netanyahu tar imot Tsjads president Idriss Déby i Jerusalem. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Benjamin Netanyahu tok imot Tsjads president Idriss Déby i Jerusalem i november. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)

Statsminister Benjamin Netanyahu reiser lørdag til Tsjad for å etablere diplomatiske bånd med det Sentral-Afrikanske landet, skriver Ha’aretz.

Dette blir første gang en israelsk statsminister besøker landet, som har en muslimsk majoritet. Landene hadde diplomatiske forbindelser tidligere, men disse ble brutt på 70-tallet. Likevel har de opprettholdt et relativt godt forhold. Nå skal de diplomatiske båndene mellom landene formaliseres.

Landets president, Idriss Déby, besøkte i november Israel som den første statslederen i landets historie. At Déby besøkte Israel og møtte israelske ledere falt det palestinske lederskapet tungt for brystet. De mener tettere samarbeid og normalisering av forholdet til Israel bryter med deklarasjoner og vedtak i Den arabiske liga og Organisasjonen for islamsk samarbeid.

Til tross for dette har Israel de siste årene fått et langt bedre og tettere forhold til en rekke arabiske og muslimske land. I oktober var Netanyahu blant annet på et overraskende besøk til Oman. Israel jobber også med å etablere diplomatiske bånd med Bahrain og Tsjads naboland Sudan.

– Det er ulogisk for den arabiske verden å boikotte Israel. Vi må finne en bedre vei, skal Bahrains kong Hamad bin Isa Al Khalifa tidligere ha uttalt.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise