Våpenhvile mellom Israel og Hamas

Etter nesten 700 raketter og mange dødsfall er det nå meldt om våpenhvile.
Redningsmannskaper er til stede ved et av bolighusene som ble truffet av rakettene fra Gazastripen. (Foto: Politiet)
Redningsmannskaper er til stede ved et av bolighusene som ble truffet av rakettene fra Gazastripen i mai. (Foto: Politiet)

Klokken 04.30 mandag morgen ble en våpenhvile mellom Israel og Hamas iverksatt, skriver avisen Ha’aretz. Det er ikke meldt om noen nye rakettangrep etter at våpenhvilen, som ble fremforhandlet av Egypt, startet.

De siste dagenes krigshandlinger startet lørdag morgen da terroristene på Gazastripen begynte å avfyre store mengder raketter mot Israel. Fra lørdag morgen og fram til våpenhvilen startet mandag morgen er det avfyrt rundt 700 raketter mot Israel. Mange av rakettene ble stanset rakettforsvaret Iron Dome, men langt fra alle. Rakettregnet har ført til store skader og lidelser i Israel.

Fire sivile israelere har mistet livet i de omfattende angrepene. I tillegg er flere personer alvorlig skadet. Mange boliger, barnehager, skoler og andre bygninger har stått store materielle skader.

Det israelske forsvaret har svart på angrepene fra Gaza ved å bombe en rekke militære mål tilhørende Hamas og Islamsk Jihad. Ifølge palestinske kilder skal 23 palestinere være drept i de israelske angrepene. De aller fleste av disse skal være militante tilhørende de ulike terrorgruppene.

En av de drepte palestinerne er Hamed Ahmed Abed Khudari. Han skal ha vært høyt oppe i Hamas-ledelsen og hadde ansvaret for pengeoverføringene fra den islamske republikken Iran til Hamas og Islamsk Jihad. Iran er en av de største bidragsyterne til terrorgruppene. Det er første gang på flere år at Israel har utført et målrettet angrep mot et høytstående Hamas-medlem.

Ikke alle er fornøyde med at Israel har inngått en våpenhvile med Hamas. Flere av Benjamin Netanyahus politiske rivaler kritiserer våpenhvilen. Yair Lapid, nummer to i partiet Blått og Hvitt, mener Netanyahu har overgitt seg til terrorgruppene. Benny Gantz, som var Netanyahus største rival ved valget i april, mener Israel blir utpresset av Hamas og Islamsk Jihad.

«Nesten 700 prosjektiler avfyrt mot israelsk territorium. Fire er drept og mange er skadet. Alt dette er et resultat av at vi ikke lenger avskrekker, og det ender nok en gang med at vi overgir oss til utpressingen fra Hamas og andre terrorgrupper», skriver den tidligere sjefen for IDF på Twitter.

En rakett fra Gaza traff midt i en fabrikk i byen Ashkelon. Flere personer er skadet. Tilstanden kritisk for to av dem.
En rakett fra Gaza traff midt i en fabrikk i byen Ashkelon. En person ble drept og flere skadet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise