Vil at Israel og Hamas inngår 5-årig våpenhvile

Representer fra Hamas og Islamsk Jihad sitter i forhandlinger i Egypt.
Rakettregnet over Sør-Israel fortsetter, tross våpenhvile. (Foto: Amir Farshad Ebrahimi)
Personer tar dekning i Sør-Israel under et rakettangrep. Kan det bli slutt på angrepene? (Foto: Amir Farshad Ebrahimi)

Arabiske medier melder at Egypt prøver å få terrorgruppene på Gazastripen til å inngå en 5-årig våpenhvile med Israel. Representanter fra Hamas og Islamsk Jihad befinner seg nå i Egypt i forbindelse med forhandlingene. Israel deltar ikke i direkte forhandlinger, men bruker Egypt som mellomledd.

Forhandlingene har pågått i lengre tid, men ble satt tilbake da Islamsk Jihad avfyrte over 450 raketter mot Israel i løpet av en 50-timers periode i midten av november. Hamas deltok derimot ikke i den siste runden med konflikt, som gir håp om at de er interessert i en langvarig våpenhvile med Israel.

Egypt prøver å overtale partene til å inngå en våpenhvile på fem år. Ifølge arabiske medier er den militante ledelsen i Hamas og Islamsk Jihad utsatt for internasjonale press om å gjenopprette stabilitet og inngå en avtale.

I forbindelse med forhandlingene har Israel gått med på flere humanitære tiltak for å bedre forholdene på Gaza. Blant annet har det vært en kraftig økning i antallet palestinere på Gaza som har fått arbeidstillatelse i Israel. Det gjøres også tiltak for å bedre tilgangen på strøm og vann. Blant annet legges det nye vannrør til Gaza fra Israel. Det er også snakk om å bygge et avsaltningsanlegg, som vil gi gazanerne større tilgang på rent drikkevann. Fiskesonen utenfor kysten av Gaza er også utvidet fra 10 til 15 nautiske mil.

5000 palestinere fra Gaza får lov til å krysse gjennom Erez-overgangen inn til Israel for å jobbe. (Foto: Mazur/Flickr)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise