Slik ser Trumps visjon for seg at grensene kan bli

MIFF gir deg lenke til planen.

Dette kartet viser staten Israel i henhold til Trumps fredsplan.

Tirsdag 28. januar 2020 klokken 18:00 (norsk tid) presenterte USAs president Donald Trump endelig sin lenge varslede plan for fred mellom israelere og palestinere.

Planens tittel er “Fred til velstand” (engelsk: Peace to Prosperity) med undertittel “En visjon for å forbedre livene til det palestinske og israelske folket”. Fredsplanen er på 181 sider og består av to hoveddeler. Del A har tittelen “Politisk rammeverk,” og er på 53 sider. Del B har tittelen “Økonomisk rammeverk,” og er på 128 sider.

Tirsdag kveld ble hele planen tilgjengelig på nettsiden til Det hvite hus. Klikk her for å laste den ned.

Del B, altså den økonomiske delen, ble først publisert på nettsiden til Det hvite hus 22. juni 2019 og var da på 40 sider.

Del A inkluderer nå to kart. Det ene, på side 45, viser staten Israel. Det andre, på side 46, viser den foreslåtte fremtidige staten Palestina.

Trump sa i sin tale at både Benjamin Netanyahu og Benny Gantz hadde bifalt hans visjon som et grunnlag for forhandlinger. Han la til at Netanyahu hadde godkjent offentliggjøringen av kartene, skriver Times of Israel.

De viser Israel, Vestbredden og Gazastripen som en samlet enhet, en serie med nummererte “israelske enklave-samfunn” inne på Vestbredden, områder merket og reservert for en fremtidig palestinsk stat, en tunnel mellom Vestbredden og Gazastripen, adkomstveier og andre funksjoner.

Det nærmeste området vest og nord for Dødehavet, og hele Jordandalen mellom Dødehavet og videre opp til Genesaretsjøen, blir foreslått å tilhøre Israel.

Dette kartet viser den fremtidige palestinske staten (i grønn farge) slik den blir foreslått i Trumps fredsplan.
Dette kartet viser hvordan Israels grenser kan bli med Trump-planen.

Her kan du lese hovedpunktene i fredsplanen på norsk.

Forrige artikkel– Vi vil aldri anerkjenne en palestinsk stat
Neste artikkelRen Fake News fra NRK og VG: Fortier at palestinerne ga input til Trump-planen i minst 37 møter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.