Slik ser Trumps visjon for seg at grensene kan bli

MIFF gir deg lenke til planen.
Dette kartet viser staten Israel i henhold til Trumps fredsplan.

Tirsdag 28. januar 2020 klokken 18:00 (norsk tid) presenterte USAs president Donald Trump endelig sin lenge varslede plan for fred mellom israelere og palestinere.

Planens tittel er «Fred til velstand» (engelsk: Peace to Prosperity) med undertittel «En visjon for å forbedre livene til det palestinske og israelske folket». Fredsplanen er på 181 sider og består av to hoveddeler. Del A har tittelen «Politisk rammeverk,» og er på 53 sider. Del B har tittelen «Økonomisk rammeverk,» og er på 128 sider.

Tirsdag kveld ble hele planen tilgjengelig på nettsiden til Det hvite hus. Klikk her for å laste den ned.

Del B, altså den økonomiske delen, ble først publisert på nettsiden til Det hvite hus 22. juni 2019 og var da på 40 sider.

Del A inkluderer nå to kart. Det ene, på side 45, viser staten Israel. Det andre, på side 46, viser den foreslåtte fremtidige staten Palestina.

Trump sa i sin tale at både Benjamin Netanyahu og Benny Gantz hadde bifalt hans visjon som et grunnlag for forhandlinger. Han la til at Netanyahu hadde godkjent offentliggjøringen av kartene, skriver Times of Israel.

De viser Israel, Vestbredden og Gazastripen som en samlet enhet, en serie med nummererte «israelske enklave-samfunn» inne på Vestbredden, områder merket og reservert for en fremtidig palestinsk stat, en tunnel mellom Vestbredden og Gazastripen, adkomstveier og andre funksjoner.

Det nærmeste området vest og nord for Dødehavet, og hele Jordandalen mellom Dødehavet og videre opp til Genesaretsjøen, blir foreslått å tilhøre Israel.

Dette kartet viser den fremtidige palestinske staten (i grønn farge) slik den blir foreslått i Trumps fredsplan.
Dette kartet viser hvordan Israels grenser kan bli med Trump-planen.

Her kan du lese hovedpunktene i fredsplanen på norsk.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise