– Samlingsregjering gir håp om fred

Det sa Benjamin Netanyahu i møte med USAs utenriksminister Mike Pompeo.
Benjamin Netanyahu i møte med USAs utenriksminister Mike Pompeo i Jerusalem 13. mai 2020. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)

Torsdag blir Israels nye regjering tatt i ed. Samlingsregjeringen, som består av en bred koalisjon av partier, er en sjanse til å skape fred i regionen. Det sa statsminister Benjamin Netanyahu da han tok imot USAs utenriksminister Mike Pompeo i Jerusalem onsdag, skriver avisen Yedioth Ahronot.

Pompeo ankom Israel onsdag morgen, i det første diplomatiske besøket siden Israel stengte grensene i forbindelse med koronautbruddet. Det er ventet at Pompeo vil diskutere annektering, Iran, Kina og koronakrisen.

Før møtet mellom Netanyahu og Pompeo startet stilte de opp på en felles pressekonferanse. Der sa Netanyahu at den nye regjeringen var en mulighet til å «skape fred og sikkerhet» basert på planen til Trump-administrasjonen.

– Vi setter stor pris det faktum at din første utenlandsreise på en stund legger du til Israel. Dette vitner om styrken i vår allianse og styrken i president Trumps engasjement for staten Israel, sa Netanyahu.

Pompeo kritiserte Kina på pressekonferansen og mente mangel på åpenhet fra kineserne hadde gjort kampen mot koronaviruspandemien vanskeligere.

– Du er en god partner, du deler informasjon – i motsetning til noen andre land som prøver å tilsløre og skjule informasjon, sa Pompeo til Netanyahu.

Utenriksministeren kondolerte også for soldaten som ble drept tirsdag.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise