– Samlingsregjering gir håp om fred

Det sa Benjamin Netanyahu i møte med USAs utenriksminister Mike Pompeo.

Benjamin Netanyahu i møte med USAs utenriksminister Mike Pompeo i Jerusalem 13. mai 2020. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Torsdag blir Israels nye regjering tatt i ed. Samlingsregjeringen, som består av en bred koalisjon av partier, er en sjanse til å skape fred i regionen. Det sa statsminister Benjamin Netanyahu da han tok imot USAs utenriksminister Mike Pompeo i Jerusalem onsdag, skriver avisen Yedioth Ahronot.

Pompeo ankom Israel onsdag morgen, i det første diplomatiske besøket siden Israel stengte grensene i forbindelse med koronautbruddet. Det er ventet at Pompeo vil diskutere annektering, Iran, Kina og koronakrisen.

Før møtet mellom Netanyahu og Pompeo startet stilte de opp på en felles pressekonferanse. Der sa Netanyahu at den nye regjeringen var en mulighet til å «skape fred og sikkerhet» basert på planen til Trump-administrasjonen.

– Vi setter stor pris det faktum at din første utenlandsreise på en stund legger du til Israel. Dette vitner om styrken i vår allianse og styrken i president Trumps engasjement for staten Israel, sa Netanyahu.

Pompeo kritiserte Kina på pressekonferansen og mente mangel på åpenhet fra kineserne hadde gjort kampen mot koronaviruspandemien vanskeligere.

– Du er en god partner, du deler informasjon – i motsetning til noen andre land som prøver å tilsløre og skjule informasjon, sa Pompeo til Netanyahu.

Utenriksministeren kondolerte også for soldaten som ble drept tirsdag.

Forrige artikkelSe hele stortingsdebatten med MIFFs kommentarer
Neste artikkelRagnar Hatlem: Palestina – Israels historiske og folkerettslige legitimitet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.