– Trumps fredsplan er en historisk mulighet til å forme Israels framtid

Gabi Ashkenazi, Israels nye utenriksminister, sier planen skal innføres ansvarlig.

Israels utenriksminister Gabi Ashkenazi i det israelske utenriksdepartementet 18. mai. (Foto: UD)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israels nye utenriksminister Gabi Ashkenazi uttalte seg mandag 18. mai om fredsplanen til den amerikanske presidenten Donald Trump. Ashkenazi kalte planen «en historisk mulighet til å forme Israels framtid flere tiår framover».

Blue and White-politikeren kom med uttalelsene under en seremoni i Utenriksdepartementet, dagen etter at han ble tatt i ed som minister.

Den nye utenriksministeren sa også at han så på en forbedring av forholdet til Jordan og Egypt som svært viktig, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

– De er våre viktigste allierte i å håndtere utfordringer i regionen, sa han.

Men Jordans Kong Abdullah II har advart om at forholdet mellom Israel og Jordan vil svekkes hvis Israel annekterer deler av Vestbredden, slik Trump-planen legger opp til. Ashkenazi sa på møtet i utenriksdepartementet at fredsplanen skal «innføres ansvarlig og i full koordinasjon med USA».

– Planen vil bli innført på en ansvarlig måte, i full koordinasjon med USA, samtidig som vi passer på Israels fredsavtaler og strategiske interesser, sa utenriksministeren, uten å eksplisitt gi sin støtte til en ensidig annektering.

Gabi Ashkenazi var tidligere sjef for det israelske forsvaret fra 2007 til 2011. Han er nummer to i partiet Blue and White, etter partileder Benny Gantz.

Israel Katz (t.v.), som nå blir finansminister, gratulerer sin arvtaker med jobben som ny utenriksminister. (Foto: Twitter)
Forrige artikkelSlutt på 508 dagers regjeringskrise
Neste artikkelSamarbeid mellom israelske og palestinske leger reddet livet til hjertesyk baby fra Gazastripen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.