– Trumps fredsplan er en historisk mulighet til å forme Israels framtid

Gabi Ashkenazi, Israels nye utenriksminister, sier planen skal innføres ansvarlig.
Israels utenriksminister Gabi Ashkenazi i det israelske utenriksdepartementet 18. mai. (Foto: UD)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Israels nye utenriksminister Gabi Ashkenazi uttalte seg mandag 18. mai om fredsplanen til den amerikanske presidenten Donald Trump. Ashkenazi kalte planen «en historisk mulighet til å forme Israels framtid flere tiår framover».

Blue and White-politikeren kom med uttalelsene under en seremoni i Utenriksdepartementet, dagen etter at han ble tatt i ed som minister.

Den nye utenriksministeren sa også at han så på en forbedring av forholdet til Jordan og Egypt som svært viktig, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

– De er våre viktigste allierte i å håndtere utfordringer i regionen, sa han.

Men Jordans Kong Abdullah II har advart om at forholdet mellom Israel og Jordan vil svekkes hvis Israel annekterer deler av Vestbredden, slik Trump-planen legger opp til. Ashkenazi sa på møtet i utenriksdepartementet at fredsplanen skal «innføres ansvarlig og i full koordinasjon med USA».

– Planen vil bli innført på en ansvarlig måte, i full koordinasjon med USA, samtidig som vi passer på Israels fredsavtaler og strategiske interesser, sa utenriksministeren, uten å eksplisitt gi sin støtte til en ensidig annektering.

Gabi Ashkenazi var tidligere sjef for det israelske forsvaret fra 2007 til 2011. Han er nummer to i partiet Blue and White, etter partileder Benny Gantz.

Israel Katz (t.v.), som nå blir finansminister, gratulerer sin arvtaker med jobben som ny utenriksminister. (Foto: Twitter)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise