Netanyahu: Trump-seier i november vil tvinge palestinerne til å forhandle

Mahmoud Abbas og Benjamin Netanyahu i 2010. (Foto: GPO)
Mahmoud Abbas og Benjamin Netanyahu i 2010. Det er lenge siden det har vært forhandlinger mellom partene. (Foto: GPO)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

De palestinske selvstyremyndighetene vil snart gjenoppta forhandlingene med Israel. Det tror Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Bak lukkede dører skal Netanyahu ha sagt at den regionale betydningen av de nylig signerte fredsavtalene med Emiratene og Bahrain vil føre til at palestinerne ikke har noe annet valg enn å returnere til forhandlinger.

Men den israelske statsministeren tror det er en forutsetning som må til for at palestinerne skal returnere til fredsforhandlingene: Donald Trump må bli gjenvalgt ved presidentvalget i USA den 3. november, skriver Israel Hayom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Netanyahu skal ha sagt at han da vil innlede forhandlinger basert på Trump-administrasjonens fredsplan, slik han tidligere har lovet.

Skulle Demokratenes presidentkandidat Joe Biden derimot bli valgt, er det ikke sikkert at palestinerne vil returnere vil forhandlinger. Demokratenes tilnærming til konflikten er helt annerledes enn Trump-administrasjonens. Det ble tydelig i et klipp fra 2016 som nylig har gått viralt i sosiale medier.

I klippet sier Barack Obamas utenriksminister John Kerry bastant at Israel ikke vil oppnå fred med noen arabiske land uten å først få på plass en avtale med palestinerne. Sett i lys av at to arabiske land nå har normalisert forholdet til Israel, og at flere kan komme til å følge etter, setter klippet spørsmål ved om ikke Demokratene har bommet i sin Midtøsten-politikk.

– Det kommer ikke til å bli noen egen fred mellom Israel og den arabiske verden. Det vil jeg understreke veldig tydelig. […] Det må bare alle forstå. Det er de harde fakta, sa den daværende amerikanske utenriksministeren.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag