Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Fotballklubb i Emiratene – første arabiske klubb med israelsk spiller

Dia Saba er en israelsk araber som nå skriver historie som første israelske fotballer i en arabisk klubb. Al-Nasr fotballklubb i Dubai i Emiratene. (Foto: @Levyninho)
Dia Saba er en israelsk araber som nå skriver historie som første israelske fotballer i en arabisk klubb. Al-Nasr fotballklubb i Dubai i Emiratene. (Foto: @Levyninho)
Dia Saba er en arabisk israeler som begynte sin profesjonelle karriere i Beitar Nes Tubruk. Nå skriver han historie som første israelske spiller i en klubb i et arabisk land.

Fotballklubben Al-Nasr i Dubai i Emiriatene har som første arabiske klubb signert en kontrakt med en israelsk spiller. Den Dubai-baserte klubben har hentet inn den israelske midtbanespilleren Dia Saba fra den kinesiske Super League-klubben Guangzhou R&F. Saba har signert en toårig kontrakt med klubben. Det skriver avisen Al-Arabiya.

Avtalen ble inngått mindre enn to uker etter at Israel, Emiratene og Bahrain skrev under på de historiske Abraham-avtalene 15. september. Les MIFFs artikler om avtalene her.

– Al-Nasr har inngått en kontrakt med Dia Saba som strekker seg over to sesonger, etter de vellykkede legeundersøkelsene i dag morges, sa Emiratenes Pro League-klubb i en uttalelse.

Saba er en israelsk araber som begynte sin profesjonelle karriere hos Beitar Nes Tubruk, innen han kom til Maccabi Tel Aviv i 2012.

Han lyktes godt som spiller hos Maccabi Petah Tikva, Maccabi Netanya og Hapoel Be’er Sheva, hvorpå han flyttet til Guangzhou R&F og scoret 18 mål i 36 kamper. Han har vunnet 10 landslagskamper for Israel.

Saba slutter sig til Kap Verde-midtbanespillerne Ryan Mendes, Curacao Brandley Kuwas og Tuze, som Al-Nasrs utenlandske spillere.

Al-Nasr var nummer seks på tabellen før 2019-20-sesongen ble avlyst på grunn av koronaen. Neste sesong begynner neste måned.



Denne artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og tilpasset for miff.no av Kjetil Ravn Hansen


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart