Israel og Jordan med historisk avtale

Vil komme innbyggerne i begge landene til gode.
Jordans kong Abdullah II og Israels statsminister Benjamin Netanyahu tar hverandre i hånden ved et møte i Jordan i 2014. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Israel og Jordan er enige om en avtale som tillater at de bruker hverandres luftrom til kommersielle flygninger, skriver avisen Jerusalem Post. Tidligere har ikke landene kunne bruke hverandres luftrom, utenom i enkelte tilfeller, som har gjort at flyselskapene har måtte fly til dels lange omveier.

– Takket være denne avtalen er Israel bedre integrert i regionen. Vi åpner nye ruter for samarbeid innen transport, økonomi og diplomati med landene som deler grenser og felles interesser med oss, og et partnerskap i visjonen om regional fred, sier Israels transportminister Miri Regev, som er glad for at nok en barriere er brutt.

Avtalen vil gjøre at flyturene vil bli betraktelig kortere fra Israel til Gulfen og Øst-Asia. I tillegg til å kutte i reisetiden, vil avtalen også føre til lavere drivstofforbruk og mindre forurensing. Det vil også medføre at De forente arabiske emirater og Bahrain, som nylig normaliserte forholdet til Israel, og andre land i regionen kan fly over israelsk luftrom.

Israel og Jordan har forhandlet om avtalen i flere år, men fredsavtalen mellom Israel og Emiratene, i tillegg til nyheten om at Saudi-Arabia tillater israelske flygninger over deres luftrom, skal ha fått fart på prosessen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise