Israel og Jordan med historisk avtale

Vil komme innbyggerne i begge landene til gode.
Jordans kong Abdullah II og Israels statsminister Benjamin Netanyahu tar hverandre i hånden ved et møte i Jordan i 2014. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)

Israel og Jordan er enige om en avtale som tillater at de bruker hverandres luftrom til kommersielle flygninger, skriver avisen Jerusalem Post. Tidligere har ikke landene kunne bruke hverandres luftrom, utenom i enkelte tilfeller, som har gjort at flyselskapene har måtte fly til dels lange omveier.

– Takket være denne avtalen er Israel bedre integrert i regionen. Vi åpner nye ruter for samarbeid innen transport, økonomi og diplomati med landene som deler grenser og felles interesser med oss, og et partnerskap i visjonen om regional fred, sier Israels transportminister Miri Regev, som er glad for at nok en barriere er brutt.

Avtalen vil gjøre at flyturene vil bli betraktelig kortere fra Israel til Gulfen og Øst-Asia. I tillegg til å kutte i reisetiden, vil avtalen også føre til lavere drivstofforbruk og mindre forurensing. Det vil også medføre at De forente arabiske emirater og Bahrain, som nylig normaliserte forholdet til Israel, og andre land i regionen kan fly over israelsk luftrom.

Israel og Jordan har forhandlet om avtalen i flere år, men fredsavtalen mellom Israel og Emiratene, i tillegg til nyheten om at Saudi-Arabia tillater israelske flygninger over deres luftrom, skal ha fått fart på prosessen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise