Danmark inngår vaksinesamarbeid med Israel

Danmarks statsminister Mette Fredriksen dro til Israel for å møte Benjamin Netanyahu.
Danmarks statsminister Mette Fredriksen i møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Østerrikes forbundskansler Sebastian Kurz. De tre statslederne ble enige om et tettere vaksinesamarbeid fremover. (Foto: Twitter)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Torsdag 4. mars reiste Danmarks statsminister Mette Fredriksen sammen med Østerrikes forbundskansler Sebastian Kurz til Israel for å møte statsminister Benjamin Netanyahu. De to europeiske statslederne ønsket å se og lære av Israels suksessrike vaksinasjonsprogram. I tillegg ble de tre landene enige om et større vaksinesamarbeid.

– Planen er at samarbeidet mellom Danmark, Østerrike og Israel skal sikre borgerne hurtigere tilgang til flere vaksiner enn det er på det nåværende tidspunktet, sa den danske sosialdemokratiske statsministeren etter møtet.

Fredriksen mener samarbeidet som nå er iverksatt mellom de tre landene vil føre til at Danmark kan åpne opp samfunnet igjen raskere enn planlagt. De tre landene er også enige om å samarbeide om lokal vaksineproduksjon.

Flere norske politikere mener Norge burde gjort som Danmark og søkt et tettere vaksinesamarbeid med Israel, blant annet Frp. Det samme har Senterpartiet gjort, som nå legger press på regjeringen. Og på Sola har ordfører Tom Henning Slethei tatt direkte kontakt med Israels ambassade.

Statsminister Erna Solberg har uttalt seg om hvorfor ikke hun dro til Israel.

Her kan du se MIFFs direktesending om det danske besøket til Israel:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise