Danmark inngår vaksinesamarbeid med Israel

Danmarks statsminister Mette Fredriksen dro til Israel for å møte Benjamin Netanyahu.
Danmarks statsminister Mette Fredriksen i møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Østerrikes forbundskansler Sebastian Kurz. De tre statslederne ble enige om et tettere vaksinesamarbeid fremover. (Foto: Twitter)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Torsdag 4. mars reiste Danmarks statsminister Mette Fredriksen sammen med Østerrikes forbundskansler Sebastian Kurz til Israel for å møte statsminister Benjamin Netanyahu. De to europeiske statslederne ønsket å se og lære av Israels suksessrike vaksinasjonsprogram. I tillegg ble de tre landene enige om et større vaksinesamarbeid.

– Planen er at samarbeidet mellom Danmark, Østerrike og Israel skal sikre borgerne hurtigere tilgang til flere vaksiner enn det er på det nåværende tidspunktet, sa den danske sosialdemokratiske statsministeren etter møtet.

Fredriksen mener samarbeidet som nå er iverksatt mellom de tre landene vil føre til at Danmark kan åpne opp samfunnet igjen raskere enn planlagt. De tre landene er også enige om å samarbeide om lokal vaksineproduksjon.

Flere norske politikere mener Norge burde gjort som Danmark og søkt et tettere vaksinesamarbeid med Israel, blant annet Frp. Det samme har Senterpartiet gjort, som nå legger press på regjeringen. Og på Sola har ordfører Tom Henning Slethei tatt direkte kontakt med Israels ambassade.

Statsminister Erna Solberg har uttalt seg om hvorfor ikke hun dro til Israel.

Her kan du se MIFFs direktesending om det danske besøket til Israel:Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise