– Israel nærmer seg fire nye fredsavtaler

Statsminister Benjamin Netanyahu sier flere fredsavtaler er på gang.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier flere land vil normalisere forholdet til Israel. (Foto: Kobi Gideon)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Israel er i ferd med å inngå fred med fire nye land i regionen, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu. I fjor normaliserte Israel forholdet til De forente arabiske emirater, Bahrain, Sudan og Marokko. Nå kan det bli flere.

– Jeg skaffet fire fredsavtaler og det er fire nye på gang. Jeg diskuterte en av dem i går, sier Netanyahu i et intervju med Yedioth Ahronot. Han sier en av «lederne i regionen» nylig ringte og at de snakket sammen i 45 minutter.

I løpet av fjoråret var det fire land som normaliserte forholdet til Israel. En rekke land antas nå å vurdere det samme, inkludert Niger, Mauritania og Indonesia. Sistnevnte har den største muslimske befolkningen i verden.

De siste årene har også båndene mellom Israel og Saudi-Arabia blitt tettere. Netanyahu møtte den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman i november. Det var det første kjente høytstående møtet mellom en israelsk og en saudiarabisk leder. De to skulle angivelig også møtes i Abu Dhabi i Emiratene i forrige uke, men Netanyahus reise til Emiratene ble avlyst etter at Jordan ikke ga Netanyahus fly tillatelse til å fly over jordansk luftrom.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise