Første høytstående møte mellom Israel og palestinerne på flere år

Men statsministerens kontor avviser at nye fredsforhandlinger er på gang.
Forsvarsminister Benny Gantz (t.v.) møtte den palestinske presidenten Mahmoud Abbas ansikt til ansikt. (Foto: Flash90)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas og Israels forsvarsminister Benny Gantz møttes søndag 29. august i Ramallah. Det er første gang på mange år at høytstående israelske og palestinske tjenestemenn møtes ansikt til ansikt, skriver Times of Israel. Møtet skjedde samme dag som statsminister Naftali Bennett kom hjem fra sitt møte i Det hvite hus.

«President Mahmoud Abbas møtte i kveld i Ramallah mr. Benny Gantz, hvor de diskuterte alle aspekter rundt palestinsk-israelske forhold», skriver Hussein al-Sheikh, en nær medarbeider av Abbas, i en melding på Twitter.

Gantz kontor har også kommet kommentert møtet og sier at de diskuterte sikkerhet, diplomati, økonomi og sivile saker i en omfattende samtale.

«Gantz fortalte [Abbas] at Israel er klar for en rekke tiltak som vil styrke PAs økonomi. De to diskuterte også sikkerhet og den sivile og økonomiske virkeligheten i Judea og Samaria og Gaza», skriver de i en uttalelse.

Statsminister Bennett har lovet å hjelpe den palestinske regjeringen, som sliter økonomisk, selv om han har utelukket at han vil jobbe for å etablere en uavhengig palestinsk stat. I en uttalelse fra statsministerens kontor mandag påpekes det at møtet mellom Gantz og Abbas handlet om sikkerhetsspørsmål, ikke starten på nye fredsforhandlinger.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise