Camp David 2000

Sommeren 2000 var Israels statsminister Ehud Barak og PLO-leder Yassir Arafat sammen på den amerikanske presidentens feriested Camp David. President Bill Clinton var svært interessert i å nå frem til et gjennombrudd i fredsprosessen, men mislyktes. 25. juli sedte partene ut en felles uttalelse. Under følger tekst i engelsk oversettelse. Kilde. Trilateral Statement on the […]

Sommeren 2000 var Israels statsminister Ehud Barak og PLO-leder Yassir Arafat sammen på den amerikanske presidentens feriested Camp David. President Bill Clinton var svært interessert i å nå frem til et gjennombrudd i fredsprosessen, men mislyktes. 25. juli sedte partene ut en felles uttalelse.

Under følger tekst i engelsk oversettelse.
Kilde.

Trilateral Statement on the Middle East Peace Summit at Camp David

July 25, 2000

President William J. Clinton
Israeli Prime Minister Ehud Barak
Palestinian Authority Chairman Yasser Arafat

Between July 11 and 24, under the auspices of President Clinton, Prime Minister Barak and Chairman Arafat met at Camp David in an effort to reach an agreement on permanent status. While they were not able to bridge the gaps and reach an agreement, their negotiations were unprecedented in both scope and detail. Building on the progress achieved at Camp David, the two leaders agreed on the following principles to guide their negotiations:

1) The two sides agreed that the aim of their negotiations is to put an end to decades of conflict and achieve a just and lasting peace.

2) The two sides commit themselves to continue their efforts to conclude an agreement on all permanent status issues as soon as possible.

3) Both sides agree that negotiations based on UN Security Council Resolutions 242 and 338 are the only way to achieve such an agreement and they undertake to create an environment for negotiations free from pressure, intimidation and threats of violence.

4) The two sides understand the importance of avoiding unilateral actions that prejudge the outcome of negotiations and that their differences will be resolved only by good faith negotiations.

5) Both sides agree that the United States remains a vital partner in the search for peace and will continue to consult closely with President Clinton and Secretary Albright in the period ahead.

 

Forrige artikkelSorg i jødedommen
Neste artikkelKlar for full krig mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.