USA OG STORBRITANNIA: – PA oppfylte aldri avtalen om Jeriko-fangene

I 2002 ble det inngått en avtale om britisk og amerikansk overvåkning av turistminister Rehavam Ze'evis drapsmenn i PA-fengselet i Jeriko. - De palestinske myndighetene har aldri oppfulgt grunnleggende deler av avtalen, skrev USAs og Storbritannias konsuler 8. mars.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

– Dersom dere ikke oppfyller avtalen, bedrer sikkerheten til vårt personell eller kommer til en ny avtale med Israel vil vi trekke tilbake våre overvåkere med umiddelbar virkning, varslet konsulene. Tirsdag 14. mars trakk amerikanerne og britene seg ut. Israel satte straks i gang en arrestoperasjon mot Ze’evis drapsmenn, som ellers trolig ville blitt frigitt av den påtroppende Hamas-regjeringen.

Porten til Midtøsten gjengir brevet fra konsulene:

March 8, 2006

His Excellency
Mahmoud Abbas
President, Palestinian Authority
Ramallah

Mr. President:

The Palestinian Authority has never fully complied with basic provision of the agreement that established the US and UK Jericho Monitoring Mission. While the six detainees – Fuad Shobaki, Ahmad Sa’adat, Iyad Gholmi, Hamdi Qur’an, Majdi Rmawi, and Basel al-Asmar – are held in continuous custody at the Jericho Prison, the Palestinian Authority has consistently failed to comply with core prevision of the Jericho monitoring arrangement regarding visitors, cell searches, telephone access and correspondence. Furthermore, the Palestinian Authority has failed to provide secure conditions for the US and US personnel working gat the Jericho Prison. Repeated demarches by our governments to the highest levels of the Palestinian Authority have not resulted in improved compliance with the Jericho monitoring arrangements. The pending handover of governmental power to a political party that has repeatedly called for the release of the Jericho detainees also calls into question the political sustainability of the monitoring mission.

If the Palestinian Authority would like the US and UK to continue their involvement with the monitoring mission, conditions at the Jericho Prison must be brought into full compliance with the Jericho monitoring arrangements. Alternatively, the Palestinian Authority can come to a new arrangement with the Government of Israel regarding the disposition of the six detainees. Likewise, adequate measures must be put in place to assure the security of the US and UK personnel working at the prison. Regrettably, if the Palestinian Authority does into come into full compliance with the Jericho monitoring arrangement and make substantive improvements to the security of the US and UK personnel working at the prison, or come to a new agreement with the Government of Israel, we will have to terminate our involvement with the Jericho monitoring arrangements and withdraw our monitors with immediate effect.

I hope you understand our concerns and the seriousness with which we take this matter.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelEn israeler drept og en skadet i to skyteangrep
Neste artikkelIsraelsk soldat drept i kamp med terrorister
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise