Økonomiske problemer i Egypt

I Egypt som mange andre steder har finanskrisen de siste månedene gjort den økonomiske situasjonen vanskeligere. Men også før krisen hadde Egypt store problemer. De første 11 månedene i 2008 var det en prisstigning på over 20 prosent.

Det var flere streiker i landet. Noen ganger måtte sikkerhetsstyrker gripe inn. Noen forsøkte å organisere en generalstreik. Det lyktes ikke, men uroen i befolkningen ble synliggjort.
Finanskrisen har forverret situasjonen. I oktober falt børsen med 40 prosent, og lite tyder på at det vil ta seg opp igjen med det første.

Det kan bli ganske ødeleggende for tilliten dersom klager om fusk i statistikken bli bevist. Det blir påstått at regjeringen overdriver antall sysselsatte [og da underrapporterer arbeidsledigheten]. Det blir også påstått at prisstigningen blir underrapportert med hele 10 prosent.

Vanlige egyptere frykter at regjeringen blir nødt til å øke skattene og/eller redusere subsidiene. [Det kan ramme hardt hos et folk som fra før sliter med å få endene til å møtes.]

Kilde: En artikkel av Gil Geiler og Doron Peskin på ynetnews.com (Yediot Aharonot) 26. desember 2008. Begge forfatterne arbeider på Info-Prod Research (Middle East) Ltd.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise