Økonomiske problemer i Egypt

I Egypt som mange andre steder har finanskrisen de siste månedene gjort den økonomiske situasjonen vanskeligere. Men også før krisen hadde Egypt store problemer. De første 11 månedene i 2008 var det en prisstigning på over 20 prosent.

Det var flere streiker i landet. Noen ganger måtte sikkerhetsstyrker gripe inn. Noen forsøkte å organisere en generalstreik. Det lyktes ikke, men uroen i befolkningen ble synliggjort.
Finanskrisen har forverret situasjonen. I oktober falt børsen med 40 prosent, og lite tyder på at det vil ta seg opp igjen med det første.

Det kan bli ganske ødeleggende for tilliten dersom klager om fusk i statistikken bli bevist. Det blir påstått at regjeringen overdriver antall sysselsatte [og da underrapporterer arbeidsledigheten]. Det blir også påstått at prisstigningen blir underrapportert med hele 10 prosent.

Vanlige egyptere frykter at regjeringen blir nødt til å øke skattene og/eller redusere subsidiene. [Det kan ramme hardt hos et folk som fra før sliter med å få endene til å møtes.]

Kilde: En artikkel av Gil Geiler og Doron Peskin på ynetnews.com (Yediot Aharonot) 26. desember 2008. Begge forfatterne arbeider på Info-Prod Research (Middle East) Ltd.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelObama tilbyr amerikansk atomparaply
Neste artikkelTre israelske soldater drept ved en feil
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise