Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Pro-israelsk «sinnsyk» får støtte i Egypt

Den egyptiske bloggeren Maikel Nabil ble forrige uke innlagt på psykiatrisk sykehjem av myndighetene for frontingen av sitt pro-israelske syn på konflikten.

Under Mubaraks regime var dette en vanlig måte å holde meningsmotstandere borte fra offentligheten på, uten å måtte gå gjennom en rettssak, skriver Jerusalem Post. Han ble overført fra fengslet han opphold seg i, til en institusjon. Saken hans vakte først ikke veldig oppmerksomhet i landet, fram til han denne uken innledet en sultestreik på sykehuset hvor han er tvangsinnlagt.

Generaldirektør i Egypts generalsekretæriat for mental helse, Basma Abdel Aziz, kaller saken «en farlig og uakseptabel affære.» Hun tror militærregimet forsøker å ikke måtte stå til ansvar for hans død, ved å flytte ham ut av fengsel. – De må forstå at de skader landet og at ytringsfrihet er en slik ting, mener leder for Nasjonal forening for forandring, George Ishak. Aktivister for et demokratisk Egypt frykter at hendelsen vil gjenta seg, dersom de ikke klarer å hjelpe Nabil til sin frihet.

– De vil la ham dø og deretter hevde at han er gal og at han derfor døde. Vi liker kanskje ikke hva Maikel sier om Israel, men han fortjener ikke det som hender med ham nå, mener aktivistleder Amr Adel Radwan.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart