Israelsk ambassadør tilbake i Egypt

I august i år var protestene mot Israel enorme rundt om i Egypt, særlig rundt den israelske ambassaden i Kairo.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Demonstrantene krevde at Israels ambassadør ble kastet ut og man fryktet voldelige opptøyer. Til slutt ble den israelske regjeringen tvunget til å be amerikanerne hjelpe ambassadearbeiderne ut av landet ved bruk av spesialsoldater og militærfly.

Nå er ambassadør Yitzhak Levanon tilbake på sitt kontor i Kairo, som ifølge egyptiske kilder skal ha flydd om Istanbul på vei tilbake på jobb.

En kilde i utenriksdepartementet sier at betydningen av tilbakekomsten ikke bør overdrives. Levanon skal hovedsakelig ned til Egypt for å si farvel til egyptiske og utenlandske diplomater, før han går av med pensjon. Den nye ambassadøren, Yaakiv Amitai, vil ikke bli sendt til Egypt før sikkerheten ved ambassaden er god nok.

Siden den avtroppede eneherskeren Hosni Mubarak overlot makten til militæret i februar, har forholdet mellom Israel og Egypt blitt vanskeligere. Mubarak var en tilhenger av fredsavtalen med Israel som ble undertegnet av hans forgjenger Anwar Sadat i 1978. De opposisjonelle røstene ble undertrykt. Derfor har hans avgang også styrket grasrotas motstand mot nabolandet i nord.

Nettsiden til Israels ambassade i Egypt.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelSverige sponser anti-israelsk brosjyre
Neste artikkelKristne i Israel
Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no

Ingen artikler å vise