Israelsk ambassadør tilbake i Egypt

I august i år var protestene mot Israel enorme rundt om i Egypt, særlig rundt den israelske ambassaden i Kairo.

Demonstrantene krevde at Israels ambassadør ble kastet ut og man fryktet voldelige opptøyer. Til slutt ble den israelske regjeringen tvunget til å be amerikanerne hjelpe ambassadearbeiderne ut av landet ved bruk av spesialsoldater og militærfly.

Nå er ambassadør Yitzhak Levanon tilbake på sitt kontor i Kairo, som ifølge egyptiske kilder skal ha flydd om Istanbul på vei tilbake på jobb.

En kilde i utenriksdepartementet sier at betydningen av tilbakekomsten ikke bør overdrives. Levanon skal hovedsakelig ned til Egypt for å si farvel til egyptiske og utenlandske diplomater, før han går av med pensjon. Den nye ambassadøren, Yaakiv Amitai, vil ikke bli sendt til Egypt før sikkerheten ved ambassaden er god nok.

Siden den avtroppede eneherskeren Hosni Mubarak overlot makten til militæret i februar, har forholdet mellom Israel og Egypt blitt vanskeligere. Mubarak var en tilhenger av fredsavtalen med Israel som ble undertegnet av hans forgjenger Anwar Sadat i 1978. De opposisjonelle røstene ble undertrykt. Derfor har hans avgang også styrket grasrotas motstand mot nabolandet i nord.

Nettsiden til Israels ambassade i Egypt.

 

Forrige artikkelSverige sponser anti-israelsk brosjyre
Neste artikkelKristne i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -