Hæren brukte vold mot demonstranter i Egypt

Minst 22 mennesker er drept og 450 såret i sammenstøt mellom demonstranter og politi ved Tahrir-plass i Kario og andre steder i Egypt.

Tahrir-plassen 20. november 2011. Foto: Lilian Wagdy, flickr.com
Tahrir-plassen 20. november 2011. Foto: Lilian Wagdy, flickr.com

Dødstallene fra søndag stiger fortsatt i medierapporter som kommer utover dagen.

Demonstrantene krever at det midlertidige militærregimet får fortgang på den politiske prosessen de har lovet å gjennomføre i Egypt, med overføring av makt til sivile myndigheter.

Opptøyene i Egypts hovedstad har pågått hele helgen. 12 mennesker mistet da livet, da politiet benyttet tåregass og demonstrantene kastet steiner. Søndag skal 3.000 demonstranter ha deltatt på Tahrir-plass.

28. november gjennomføres det første demokratiske valget i Egypt på mange år, men mange innbyggere lurer på hvor “frie” de egentlig blir, skriver Jerusalem Post. Selv om parlamentsvalget gjennomføres, vil hæren fortsatt sitte på den avgjørende presidentmakten. Men et presidentvalg vil trolig ikke skje før tidligst om et år.

Forrige artikkelNytt Iran-anlegg kan være avslørt
Neste artikkelIsrael holder fortsatt penger tilbake
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no