Maktoverleveringen i Egypt framskyves

Den egyptiske hæren har skjøvet fram tidspunktet for maktoverføringen til juli 2012.
Protestene fortsetter ved Tahrir Square. Foto: Ramy Raoof, flickr.com.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Mohamed Hussein Tantawi, øverste leder for Egypts militærmyndigheter, møtte tirsdag lederne for de politiske partiene  for å kunne bli enige om et tidspunkt for overføring av makt til sivile myndigheter.

Siden Hosni Mubarak gikk av i februar, har militæret fungert som en midlertidig myndighet i landet, inntil et valg kunne bli avholdt. 28. november går egypterne til valgurnene for å velge parlament og regjering, men presidentvalget skulle i utgangspunktet ikke avholdes før ved utgangen av 2012. Presidentskapet i Egypt innehar svært stor makt.

Granskningskomité
I Kairo har demonstranter derfor tatt ut til gatene igjen de siste dagene for å protestere mot regimet og kreve deres avgang. Etter at 36 personer er drept og over 1.300 såret i sammenstøt med sikkerhetsstyrker, har hæren gått med på å framskyve maktoverføringen til juli 2012. De politiske partiene krevde en dato som ikke var senere enn 29. april, men fikk ikke gjennomslag, melder Ha’aretz.

Videre krevde de at militæret får på plass en uavhengig granskningkomité som kan etterforske sammenstøtene i hovedstaden.

Men demonstrantene i Kairo har ikke tenkt å gi seg. De trekker ikke sitt krav om hærens umiddelbare avgang. Massene ved Tahrir plass ropte slagord etter møtet om at de ikke vil avbryte sine protestaksjoner.

Dersom du ikke ser kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise