Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Økonomisk krise i Egypt

Kairo.
Kairo.
Etter at Hosni Mubarak ble styrtet fra makten er verdien av det egyptiske aksjemarkedet halvert.

På dagsrevyen fra IBA om kvelden søndag 27. november 2011 hadde kveldens vert, Yochanan Elrom, et intervju med Amotz Asa-El, som i mange år har skrevet i Jerusalem Post. Han skriver også i Wall Street Journal. Asa-El ble spurt om hva som vil skje i Egypt hvis Det muslimske brorskapet vinner valget.

Han svarte at vinneren vil stå overfor en alvorlig, økonomisk krise. De ti siste årene president Mubarak styrte, ble den egyptiske økonomien stadig forbedret. I månedene før Mubarak ble avsatt, var veksten i økonomien på 7 %. I de ti månedene som er gått siden Mubarak ble kastet, har veksten knapt nok vært på 1 %. Det egyptiske aksjemarkedet har mistet halve verdien. Egypts reserver av utenlandsk valuta er nå 40 % mindre enn de var for ti måneder siden.

Egypt har en produksjon av olje og gass. Men den er for liten til å redde Egypt fra de økonomiske problemene. Det er et stort spørsmål om noen leder vil kunne rydde opp i kaoset i Egypt.

Asa-El tror at uansett hvem som får makten i Egypt, vil de først og fremst måtte konsentrere seg om økonomien. Israel vil trolig komme langt nede på lista over saker man bruker mye energi på.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart