Israels nye ambassadør til Egypt godt mottatt

Yaakov Amitai, Israels nye ambassadør til Egypt, ble tirsdag ønsket formelt velkommen til landet av lederen for Egypts militærråd, Mohamed Hussein Tantawi.

Mohamed Hussein Tantawi.
Egypts øverste leder Mohamed Hussein Tantawi. (Foto: Chad J. McNeeley)

– Presentasjonen av akkreditivene ble holdt i en vennlig atmosfære, melder utenriksdepartementet.

Amitai og Tantawi snakket med hverandre og understreket betydningen av fredsavtalen og samarbeidet for begge landene.

– Jeg vil gjøre mitt beste for å bedre forståelsen og fostre samarbeid mellom Israel og Egypt, sa Amitai.

I den offisielle seremonien der også andre ambassadører presenterte sine akkreditiver, ble blant annet den israelske nasjonalsangen spilt, skriver Times of Israel.

 

Jobber hjemmefra

Israels nye ambassadør snakker flytende arabisk. I desember overtok han jobben etter Yitzchak Levanon, som var ambassadør under opptøyene som førte til Mubaraks fall. Amitai har begynt jobben fra sitt hjem i utkanten av Kairo, ettersom den israelske ambassaden ennå ikke har kommet tilbake til bygningen der den egentlig holder til. Under opptøyer i september rev demonstranter ned en sikkerhetsvegg, stormet bygningen og tok ned det israelske flagget. Ambassadebygget er fortsatt under reparasjon etter opptøyene.

 

Bekymring i Israel for forholdet til Egypt

I det egyptiske valget i januar fikk Det muslimske brorskapets «Frihet og rett»-partiet sammen med det radikale Al-Nour-partiet nærmere 60 prosent av stemmene. Mange israelere har vært bekymret for hva det nye egyptiske lederskapet vil bety for forholdet mellom Egypt og Israel. Regjeringen i Jerusalem har gjort mye for å vise en positiv holdning til det nye egyptiske styret.

Da det egyptiske parlamentet åpnet 23. januar gratulerte den israelske staten det egyptiske folket for «sin innsats for å oppnå frihet, demokrati og økonomisk utvikling». Israel ønsket for det nye parlamentet at deres arbeid for det egyptiske folket skal være konstruktivt og fruktbart.

 

Forrige artikkel– Hamas og Fatah trenger mer tid
Neste artikkelPLO-leder truer med tredje intifada
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag