Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

IDF øker militær tilstedeværelse i sør

IDF-soldater på treningsoppdrag. (Illustrasjon: IDF)
IDF-soldater på treningsoppdrag. (Illustrasjon: IDF)
Etterretning indikerer øyeblikkelig terrorfare. IDF utplasserer avanserte våpensystemer langs grensen til Sinai.

Spenning den siste tiden i sør, spesielt etter at forsvarsmyndighetenes etterretning indikerte at detvar en øyeblikkelig terrorfare fra Sinai, fikk IDF til å sende ytterligere forsterkninger til Israels sørlige grense, melder Yedioth Aharonoth.

Mens byggingen av grensegjerdet mellom Israel og Egypt fortsetter, har IDFs Gaza-avdeling sendt ut militære Hummer-kjøretøy til strategiske steder langs grensegjerdet.

Hummerne er væpnet med spesielle våpensystem, Rafaels avaserte forsvarssystem RCWS (Remote Controlled Weapon Stations). Systemet har kallenavnet «Katlanit» på hebraisk, som betyr dødelig. RCWS blir styrt på trygg avstand og beskytter slik soldaters liv. Det er vanligvis kun i bruk når det er en klar og overhengende fare langs grensene.

For første gang har IDF også beordret Namer APC i bruk. Dette er et avansert, pansret personellkjøretøy som er basert på understellet til stridsvognen Merkava.

Fraråder israelere å reise til Sinai
Militære styrker i den sørlige delen av Israel har vært i høy sikkerhetsberedskap og har den siste tiden avverget flere forsøk fra terrorgrupper som prøver å angripe Israel fra Sinai. Antiterrorbyrået har skjerpet sine reiseråd til Sinai og advarer israelere om at reisevirksomhet på Sinai-halvøya kan sette dem i alvorlig fare.

Som en del av forsvarsmyndighetenes sikkerhetstiltak rundt helligdagene nå i helgen, har Vestbredden blitt stengt for all ferdsel inn og ut, med unntak av medisinske nødtilfeller og humanitær bistand.
IDF sier ytterligere sikkerhetstiltak i forhold til helligdagene blir vurdert i forhold til kontinuerlige sikkerhetsvurderinger.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart