Mye terroraktivitet på Sinai

Islamistiske militante angrep politi på Sinai-halvøya og drepte to politimenn. Sikkerhetsmyndighetene i Israel avslører at et varsel gikk av ved det elektriske gjerdet mot Egypt. Branni oljelager i Suez.

I den egyptiske byen Suez (bildet) oppstod det brann i et oljelager søndag. (Foto: Vyacheslav Argenberg)
I den egyptiske byen Suez (bildet) oppstod det brann i et oljelager søndag. (Foto: Vyacheslav Argenberg)

Islamistiske militante angrep en veisperring satt opp av politiet på Sinai-halvøya. Islamistene kom kjørende med en bil med påmonterte maskingevær og skjøt mot veisperringen, forteller Yedioth Aharonoth. To politimenn døde og en tredje ble såret i angrepet, ifølge egyptiske sikkerhetsmyndigheter. Politiet ved veisperringen skjøt tilbake mot angriperne, men klarte ikke å stoppe dem. De flyktet derfor fra åstedet.

Terrorister har økt sin aktivitet på Sinai den siste tiden. Halvøya har har hatt mindre politidekning etter den egyptiske revolusjonen, som fikk Hosni Mubarak til å gå fra makten i fjor.

Varsling fra elektrisk gjerde mot sør
Israelske sikkerhetsmyndigheter mottok søndag et varsel som indikerte at noen hadde kommet seg forbi det elektriske gjerdet på grensen mot Egypt. Det ble etterhvert utelukket at noen faktisk hadde kommet seg inn i Israel.

Tidligere på søndagen ble det rapportert at en Kassam-rakett hadde landet i et åpent område i Shaar Hanegev. Senere kom bekreftelsen på at en hadde hørt en eksplosjon, men at politiet ikke hadde funnet landingsstedet.

Brann i egyptisk oljelager
I Suez by brant det i lageret til et lokalt oljefirma, avslører politisjef Adel Refaat. Brannen pågikk i over 20 timer. 24 er skadet og 1 død i kampen mot flammene. Det er ennå ikke klart hva brannårsaken er. Flammene skal ha brent opp rundt 10.000 tonn råolje, som utgjør cirka 20 prosent av firmaets kapasitet. Mesteparten av firmaets oljesalg går til utlandet, og den lagrede oljen var ment for utenlandssalg. Det lokale markedet kommer derfor ikke til å bli påvirket, forteller Hani Dahl, en av firmaets ansatte til det egyptiske statlige nyhetsbyrået MENA. Dette er den andre brannen ved et oljefirma i Suez by siden februar.

Gassledningen mot Israel og Jordan fra Egypt har vært angrepet flere ganger de siste månedene, og er for tiden ikke i funksjon.

Forrige artikkelLapid vil være en “ny type politiker”
Neste artikkelIranere tilstede ved nord-koreansk oppskytning
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag