– Jerusalem-reisende kristne egyptere begår forræderi

Den egyptiske TV-verten Wael El-Ebrashi mener egyptiske kristne begår en stor feil ved å reise på pilgrimsreise til Jerusalem. Et forræderi mot nasjonen, mener El-Ebrashi.

En egyptisk fjernsynspersonlighet går til frontalangrep på koptiske kristne i hjemlandet. (Foto: Skjermdump fra YouTube-klipp)
En egyptisk fjernsynspersonlighet går til frontalangrep på koptiske kristne i hjemlandet. (Foto: Skjermdump fra YouTube-klipp)

I påsken besøkte mer enn 2000 koptiske kristne fra Egypt det hellige land. Dette fikk Wael El-Ebrashi, vert på den egyptiske fjernsynskanalen «Dream2 TV», til å gå til frontalangrep på det han ser på som forrædere mot Egypt. Dette ble vist på egyptisk TV 6. April.

Wael El-Ebrashis tirade, oversatt fra engelsk:

“Det er en skam at egyptiske kristne går til den israelske ambassaden for å skaffe seg visum.

Ingen egyptisk borger, muslim eller kristen, bør overhodet gjøre seg til skamme på en slik måte.

Å gå til den israelske ambassaden for å skitne til passet sitt med et israelsk visum er selve symbolet på skam og normalisering av forholdene.

Den flygende konvoien som tar kristne egyptere til Jerusalem utgjør forræderi mot nasjonen, og de kristne må, i det minste, be om unnskyldning for denne alvorlige feilen.

Religiøs turisme er ikke viktigere enn hjemlandet. Vi må stoppe denne flyvende konvoien av egyptiske kristne på alle mulige måter”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wnqyBv6YjxM&feature=g-u-u&context=G27cfb6dFUAAAAAAAAAA[/youtube]

Forrige artikkel– Irak i ferd med å bli en satelittstat til Iran
Neste artikkelNetanyahu blant Time Magazines 100 mest innflytelsesrike
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Andreas Fagerbakke hadde deltids arbeidspraksis i MIFF i ett år fra oktober 2011 til oktober 2012. I denne perioden skrev han også noen saker for miff.no.