– Jerusalem-reisende kristne egyptere begår forræderi

Den egyptiske TV-verten Wael El-Ebrashi mener egyptiske kristne begår en stor feil ved å reise på pilgrimsreise til Jerusalem. Et forræderi mot nasjonen, mener El-Ebrashi.
En egyptisk fjernsynspersonlighet går til frontalangrep på koptiske kristne i hjemlandet. (Foto: Skjermdump fra YouTube-klipp)
En egyptisk fjernsynspersonlighet går til frontalangrep på koptiske kristne i hjemlandet. (Foto: Skjermdump fra YouTube-klipp)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

I påsken besøkte mer enn 2000 koptiske kristne fra Egypt det hellige land. Dette fikk Wael El-Ebrashi, vert på den egyptiske fjernsynskanalen «Dream2 TV», til å gå til frontalangrep på det han ser på som forrædere mot Egypt. Dette ble vist på egyptisk TV 6. April.

Wael El-Ebrashis tirade, oversatt fra engelsk:

“Det er en skam at egyptiske kristne går til den israelske ambassaden for å skaffe seg visum.

Ingen egyptisk borger, muslim eller kristen, bør overhodet gjøre seg til skamme på en slik måte.

Å gå til den israelske ambassaden for å skitne til passet sitt med et israelsk visum er selve symbolet på skam og normalisering av forholdene.

Den flygende konvoien som tar kristne egyptere til Jerusalem utgjør forræderi mot nasjonen, og de kristne må, i det minste, be om unnskyldning for denne alvorlige feilen.

Religiøs turisme er ikke viktigere enn hjemlandet. Vi må stoppe denne flyvende konvoien av egyptiske kristne på alle mulige måter”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wnqyBv6YjxM&feature=g-u-u&context=G27cfb6dFUAAAAAAAAAA[/youtube]Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise