– Jerusalem-reisende kristne egyptere begår forræderi

Den egyptiske TV-verten Wael El-Ebrashi mener egyptiske kristne begår en stor feil ved å reise på pilgrimsreise til Jerusalem. Et forræderi mot nasjonen, mener El-Ebrashi.
En egyptisk fjernsynspersonlighet går til frontalangrep på koptiske kristne i hjemlandet. (Foto: Skjermdump fra YouTube-klipp)
En egyptisk fjernsynspersonlighet går til frontalangrep på koptiske kristne i hjemlandet. (Foto: Skjermdump fra YouTube-klipp)

I påsken besøkte mer enn 2000 koptiske kristne fra Egypt det hellige land. Dette fikk Wael El-Ebrashi, vert på den egyptiske fjernsynskanalen «Dream2 TV», til å gå til frontalangrep på det han ser på som forrædere mot Egypt. Dette ble vist på egyptisk TV 6. April.

Wael El-Ebrashis tirade, oversatt fra engelsk:

«Det er en skam at egyptiske kristne går til den israelske ambassaden for å skaffe seg visum.

Ingen egyptisk borger, muslim eller kristen, bør overhodet gjøre seg til skamme på en slik måte.

Å gå til den israelske ambassaden for å skitne til passet sitt med et israelsk visum er selve symbolet på skam og normalisering av forholdene.

Den flygende konvoien som tar kristne egyptere til Jerusalem utgjør forræderi mot nasjonen, og de kristne må, i det minste, be om unnskyldning for denne alvorlige feilen.

Religiøs turisme er ikke viktigere enn hjemlandet. Vi må stoppe denne flyvende konvoien av egyptiske kristne på alle mulige måter».

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wnqyBv6YjxM&feature=g-u-u&context=G27cfb6dFUAAAAAAAAAA[/youtube]

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise