Egypt går til urnene

Det første frie presidentvalget i landets historie vil trolig bli forlenget med en valgrunde nummer to. Ingen av kandidatene ser ut til å oppnå flertall i dagens avstemning.

Stemmekø i Egypt fra parlamentsvalget i fjor. (Foto: Zeinab Mohamed)
Stemmekø i Egypt fra parlamentsvalget i fjor. (Foto: Zeinab Mohamed)

Hele tolv egyptere har meldt sitt kandidatur til toppjobben. Den andre runden vil sannsynligvis finne sted i midten av juni.

Klokken 08:00 lokal tid i dag åpnet lokalene over hele Egypt, for å ta imot landets 50 millioner stemmeberettigede. Klokken 20:00 i kveld vil de stenge igjen. Det er ventet et stort oppmøte på denne historiske dagen i Israels naboland, opplyser Jerusalem Post.

Vil samarbeide med alle
Vesten frykter at islamister skal komme til makten, mens Jerusalem frykter at den 33 år gamle fredsavtalen mellom landene kan gå i oppløsning. Statsminister Benjamin Netanyahu har understreket at Israel ikke vil ha noen motforestillinger mot å samarbeide med en islamistisk president, så lenge fredsavtalen respekteres.

Stemmesedlene må telles for hånd og valgresultatet vil trolig ikke være klart før om noen dager.

Forrige artikkelSlått ut av Eurovision
Neste artikkelJemens jøder lever i frykt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no