– Israelere har stor respekt for det egyptiske folk

Den israelske presidenten Shimon Peres gratulerer sin islamistiske kollega i Egypt, Mohammed Morsi (bildet), med valgseieren.

Egypts president Mohammed Morsi under demonstrasjonene på Tahrir-plassen i fjor. (Foto: Bora S. Kamel)
Egypts president Mohammed Morsi under demonstrasjonene på Tahrir-plassen i fjor. (Foto: Bora S. Kamel)

I et vennligsinnet brev skriver Peres at Israel ønsker å opprettholde sine gode relasjoner med sin nabo i sør og at israelerne har stor respekt for det egyptiske folk. Morsi ble lørdag tatt i ed etter å ha vunnet presidentvalget.

– Som en som var delaktig i prosessen som førte til undertegnelsen av en fredsavtale mellom ditt land og mitt, vet jeg at både Egypt og Israel ser viktigheten av fred og stabilitet i vår regionen, som noe som tjener begge våre folk og regionen som helhet. Vi i Israel har alle stor respekt for Egypt og det egyptiske folk, som var pionerer og viste veien til fred og forsoning i regionen. Vi vet at arbeidet fortsatt ikke er fullført, heter det i brevet.

Siden Morsi ble valgt som president i Egypt har han indikert at han ønsker å opprettholde freden med Israel, opplyser Times of Israel.

Forrige artikkelFrykter Hizbollah-blokade under neste krig
Neste artikkelUtenlandske journalister får skatteøkning
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no