– Israelere har stor respekt for det egyptiske folk

Den israelske presidenten Shimon Peres gratulerer sin islamistiske kollega i Egypt, Mohammed Morsi (bildet), med valgseieren.
Egypts president Mohammed Morsi under demonstrasjonene på Tahrir-plassen i fjor. (Foto: Bora S. Kamel)
Egypts president Mohammed Morsi under demonstrasjonene på Tahrir-plassen i fjor. (Foto: Bora S. Kamel)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

I et vennligsinnet brev skriver Peres at Israel ønsker å opprettholde sine gode relasjoner med sin nabo i sør og at israelerne har stor respekt for det egyptiske folk. Morsi ble lørdag tatt i ed etter å ha vunnet presidentvalget.

– Som en som var delaktig i prosessen som førte til undertegnelsen av en fredsavtale mellom ditt land og mitt, vet jeg at både Egypt og Israel ser viktigheten av fred og stabilitet i vår regionen, som noe som tjener begge våre folk og regionen som helhet. Vi i Israel har alle stor respekt for Egypt og det egyptiske folk, som var pionerer og viste veien til fred og forsoning i regionen. Vi vet at arbeidet fortsatt ikke er fullført, heter det i brevet.

Siden Morsi ble valgt som president i Egypt har han indikert at han ønsker å opprettholde freden med Israel, opplyser Times of Israel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise