– Gaza-blokade mot Egypt opphevet

Uten at det er bekreftet av egyptiske myndigheter, skal alle palestinere nå ha fått fri innreise i landet, hevdet kilder på flyplassen i Kairo. Siden ble dette avvist.

Terminal 3 på Kairo internasjonale flyplass. (Foto: Andrew A. Shenouda)
Terminal 3 på Kairo internasjonale flyplass. (Foto: Andrew A. Shenouda)

Det er ansatte ved flyplassen i Kairo som ga disse opplysningene til  nyhetsbyrået Associated Press. Alle palestinere vil kunne bevege seg fritt fra Gaza-stripen og inn i Egypt. Også palestinere fra Vestbredden og Jerusalem vil nå kunne reise til Egypt uten å være bekymret for å bli nektet adgang, sa kildene.

Kildene hevdet de nye retningslinjene ble tatt i bruk fra og med mandag morgen. Personer med palestinske pass slipper fra og med i dag gjennom sikkerheten, uten å måtte utsettes for strenge kontroller og uten å måtte søke om visum.

Egyptiske myndigheter har fram til nå opprettholdt blokaden av Gaza-stripen i fem år, med kun kortere unntaksperioder under revolusjonen.

Oppdatering 30. juli 2012: I ettertid har det vist seg at opplysningene som disse kildene ga til AP ikke var korrekte. Egypts blokade av Gaza-stripen fortsetter som før.

Forrige artikkelKadima taper på meningsmålingene
Neste artikkelTenker bevisst på å spare energi
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no