Egyptiske skuespillere reagerte med vold mot det de trodde var israelske journalister

Uavhengig av hverandre reagerte to mannlige skuespillere fra Egypt med sinne og vold da de ble lurt til å tro at de ble intervjuet av en israelsk tv-kanal. Se den avslørende videoen fra sendinger i helgen.
Her har skuespilleren Ayman Kandeel nettopp slått i gulvet kvinnen som han trodde var israrelsk journalist. (Skjermdump fra Al-Nahar, via Memri)
Her har skuespilleren Ayman Kandeel nettopp slått i gulvet kvinnen som han trodde var israrelsk journalist. (Skjermdump fra Al-Nahar, via Memri)

I helgen har den egyptiske tv-stasjonen Al-Nahar sendt et tv-show som forteller mer enn mange ord om hvilke holdninger som er utbredt til jøder og israelere i Egypt.

Plottet til Al-Nahars produsenter var enkelt. De inviterte egyptiske skuespillere til et studio, og opplyste at en tysk tv-stasjon stod bak. Underveis i intervjuet henter den kvinnelige journalisten inn en innringer som tydelig indikerer at intervjuet blir sendt på en israelsk tv-stasjon.

Tv-innslaget, som er gjort tilgjengelig med engelsk teksting via Memri, viser hvordan tre skuespillere reagerte da de ble gitt inntrykk av at de ble intervjuet av israelere.

Ayman Kandeel reagerte med å slå mannen han trodde var den israelske produsenten. Han bannet gjentatte ganger, slo også den kvinnelige journalisten og kastet rundt seg med møbler i studio. Kandeel ble bare rolig etter at han fikk se ID-bevis for at journalisten var en egyptisk statsborger. Deretter slo han helt om, og inviterte den kvinnelige journalisten med seg ut i bilen “for å legge lotion på ryggen hennes”.

Også Mahmoud Abd Al-Ghaffar ble sint. Han tok hodegrep på den mannlige produsenten og forlagte å vite sannheten om hvem han er. “Jeg hater jødene til døde,” sa Al-Ghaffar.

Den kvinnelige skuespilleren Mayar Al-Beblawi, som deltok i en tredje episode av tv-spøken, benyttet sjansen til å komme med kraftsalver mot jødene.

“I det landet [Israel], er alle løgnere. Du vil ikke tro det. De er virkelige løgnere. De holder hele tiden på å gråte over Holocaust, eller hva det nå heter. Med alle de palestinerne dere har drept, så gråter dere fortsatt over Holocaust og de lave tapstallene [lousy figures]?!

Senere la hun til: “Disse folkene [jødene] saget av [hodet] til Døperen Johannes. De er folket som drepte profetene, hva annet kan man si om dem? Allah forbannet ikke ormer og møll like mye som han forbannet jødene.”

Se hele klippet her.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelRomney kommer til Israel søndag
Neste artikkelPalestinsk kunstner og PAs offisielle tv-kanal viser Israel som et monster
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise