Krever at Egypt fjerner ulovlige styrker på Sinai

Via Washington har israelerne gitt Kairo beskjed om at troppeforflytningene og bruk av tungt militært materiell på Sinai-halvøya er et brudd på fredsavtalen mellom landene.

Illustrasjon: Ahmed Al-Hilali
Illustrasjon: Ahmed Al-Hilali

Egypt planlegger en storoffensiv mot væpnede grupper på Sinai-halvøya, etter at seksten egyptiske soldater ble drept i et angrep tidligere denne måneden. Myndighetene ønsker å utrydde de militante bevegelsene i området som oppholder seg her. I løpet av den senere tid har Kairo sendt inn en rekke stridsvogner, jagerfly og rakettutskytningsramper for å få bukt med problemet, uten å ha søkt forhåndsgodkjenning fra Israel.

Dette har fått israelerne til å reagere, siden dette er et klart brudd på fredsavtalen med Egypt fra 1979. Den slår fast at egypterne kun kan ha et mindre antall soldater fast utstasjonert på Sinai, samt at eventuelt midlertidige troppeforflytninger til området må klareres med israelerne. Jerusalem frykter at Egypt vil bruke denne operasjonen som påskudd til å øke tilstedeværelsen permanent på halvøya, rapporterer Times of Israel.

Forrige artikkelEn vantro Sidsel Wold
Neste artikkelLivni blir sikkerhetsforsker
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no